Homepage: Nieuws: Beldaran's Leestips

 

Beldaran's Leestips

Beldaran geeft op Ezzulia en Pure Fantasy wekelijks een leestip.

- Beldaran [09-02-2009]

Voor vandaag een Fantasy roman, rijk aan details, overtuigende personages en met een spanningsopbouw gelijk een thriller.

'Koningin van Zwaarden' – Monika Felten – 2009

Tijdens een veiling komt de journalist Sandra Thorsen in het bezit van een geheimzinnig beeldje met vreemde tekens. Die nacht wordt ze door nachtmerries geplaagd. De volgende dagen ziet Sandra bij daglicht beelden en taferelen waarvan ze zich niet kan herinneren ze ooit te hebben beleefd.
Wat Sandra niet weet, is dat ze door de aanschaf van het beeldje een boosaardige macht tot leven heeft gewekt. Deze mysterieuze figuur voert haar en haar vriendin Manon mee naar het fantastische rijk Benize.
Tijdens de levensgevaarlijke reis door deze onbekende wereld vol verschrikkelijke demonen en andere afzichtelijke wezens, verandert Sandra op dramatische wijze: steeds vaker verliest ze zich in de persoonlijkheid van de eeuwenoude priester-koningin Zarife, die lang geleden over Benize heerste en het rijk na een duistere periode vol strijd en chaos tot aan de rand van de afgrond bracht. Dan ontdekken Sandra en Manon dat hun een belangrijke rol is toebedacht om Benize te behoeden voor een tweede duister tijdperk, en er is maar één manier om die rol te vervullen. De prijs die ze daarvoor moeten betalen is hoog, misschien wel te hoog...

‘Is daar geen plan voor?,’ Een van de commandanten stond op. ‘Met permissie,’ begon hij, ‘de profetie is niet nieuw. Iedereen die sinds de vernietiging van de Witte Tempel over Torpak en de geannexeerde gebieden geheerst heeft, moest er rekening mee houden dat de profetie tijdens zijn leven in vervulling zou kunnen gaan Dan had het toch van een vooruitziende blik getuigd om een verdedigingsplan uit te werken, dat…’ ‘Zulke plannen waren er,’ viel Zoltan de spreker in de rede. ‘Maar ze zijn hopeloos verouderd en onbruikbaar. Wapens, uitrustingen en strijdmethoden zijn de afgelopen eeuwen erg veranderd, en vroeger waren er ook nog geen rebellen.’ ‘Met andere woorden, we zijn volkomen onvoorbereid,’ klonk het vanaf de andere kant van de tafel. ‘Niet volkomen,’ verbeterde Zoltan. ‘Karadek en ik hebben besluiten genomen, die onmiddellijk dienen te worden uitgevoerd. Daarbij zijn het vooral de rebellen waar onze aandacht opgericht is, want zij zullen – zo veel is zeker – het leger vormen waar Zarife haar wraaktocht op zal doen berusten.’ ‘De rebellen?’Iemand lachte. ‘Als Zarife met hen Torpak hoopt te weerstaan heeft ze al verloren. Dat ellendige zooitje klungels is slecht bewapend en heeft nauwelijks strijdervaring. Daar zijn we snel klaar mee.’

Zie ook http://www.monikafelten.de/


 

Koningin van Zwaarden / Monika Felten

 

 

 

De Boekenplank : voor de liefhebber van het spannende boek
Nieuws  Naslag  TeKoop  Contact  Zoeken
Verantwoording  in English  FAQ