Homepage: Nieuws: Beldaran's Leestips

 

Beldaran's Leestips

Beldaran geeft op Ezzulia en Pure Fantasy wekelijks een leestip.

- Beldaran [11-07-2008]

Voor vandaag de winnaar van de Selexyz debuutprijs 2008. Wat maakt dat de ene persoon slaagt in het leven en de andere niet? Wordt dat bepaald door karaktereigenschappen, komt het door het toeval of schuilt er een ongrijpbaar, allesomvattend plan achter? Wat het antwoord ook is, drugsverslaafde Berry en Popzanger Spike, en Bardinsky krijgen er mee te maken in deze vlot weglezende mix van Sf en o.a. grootstedelijke horror.

Drie� � Maarten Schinkel � 2007

Wanneer de wetenschapsjournalist Walter Bardinsky wordt uitgenodigd op het Institute for Theoretical and Multidimensional Analysis om baanbrekend onderzoek mee te maken, heeft hij geen idee wat hem boven het hoofd hangt. Langzaam krijgt hij het gevoel dat hijzelf onderwerp van een experiment is. Maar wat maakt het zo bijzonder? En wat is zijn band met drugsverslaafde Berry en Popzanger Spike? Bardinsky verdwaald in een bizar labyrint van ruimte en tijd, dat voert van de krochten van de Amsterdamse hero�nscene tot de onpeilbare hoogten van het sterrendom.

�Vaarwel wrede wereld. Nu hij het voertuig tot duizelingwekkende snelheid opjoeg maakte zich een ongebruikelijke vastberadenheid van Bardinsky meester. Ruim een ton staal, rubber,botten en bloed joeg hij voort. Moed, dacht hij. De soldaat bij de Somme die de loopgraaf uit klimt, het spervuur in. De zanger vlak voor zijn eerste noot in een kolkend stadion. De Paus bij het Laatste Oordeel. Hij kneep zijn ogen toe, overdacht zijn zonden voor de laatste maal en dwong met een haast bovenmenselijke krachtinspanning van heen zijn lichaam het razende gevaarte naar links. Walter Bardinsky had zojuist voor het eerst ingevoegd. Toen hij zijn ogen weer opende en blik naar rechts waagde, trof hij drie knikjes en een een opgegeven wenkbrauw: spiegel, schouder, richting. Vergeten. Bardinsky had zich met honderd per uur blind in de rechter rijstrook van de A2 geboord. Dat hij nog leefde was een godswonder, En God zat naast hem, als een dame van middelbare leeftijd wier lichaam na duizenden uren rijles de vorm had aangenomen van een passagiersstoel. Een menselijke komma in skai, inclusief airbag.�


  

 

 

De Boekenplank : voor de liefhebber van het spannende boek
Nieuws  Naslag  TeKoop  Contact  Zoeken
Verantwoording  in English  FAQ