Homepage: Nieuws: Beldaran's Leestips

 

Beldaran's Leestips

Beldaran geeft op Ezzulia en Pure Fantasy wekelijks een leestip.

- Beldaran [21-03-2008]

Voor vandaag een uiterst harde misdaadroman, van een auteur die eerder opviel door zijn speculatieve / futuristische romans. De keuze van vandaag wordt en dat zal geen verbazing wekken, zijn meest indringende genoemd.

De Indringers� � Michael Marshall � 2007

Twaalf jaar lang was Jack Whalen agent bij de LAPD. Hij vertrok onder moeilijke omstandigheden uit het corps en uit de stad en nu weet hij niet goed meer wat hij is. Ook van zijn vrouw is hij niet meer zeker. Als zij vermist raakt op een zakenreis gaat Jack naar Seattle om haar te zoeken. Maar hij had zich nodeloos zorgen gemaakt; voor alles is een goede verklaring. Alleen wordt sindsdien geleidelijk duidelijk dat er wat veranderd is � en nog steeds verandert. Ondertussen neemt een oude bekende contact op: een advocaat die Jacks hulp wil bij het mysterie van de erfenis van een zakenman. Hoe meer Jack graaft, hoe groter het mysterie wordt � en hoe vreemder zijn kennis zich gedraagt. En in Oregon raakt een tienjarig meisje zoek. Maar is ze wel een weerloos slachtoffer? Op zoek naar antwoorden in een verleden dat hem nog steeds achtervolgt, ontdekt Jack dat de waarheid duisterder is dan hij ooit gevreesd had.

�Ik moet uw echtgenoot spreken,� zei de man. Zijn koele manier van doen maakte de situatie nog absurder. Gina zette haar handen in haar zij. Dit was tenslotte haar huis. �Nou, hij is er niet, zoals ik al zei.� De man draaide zich naar haar toe, Zijn ogen, die daarvoor dof en doods hadden geleken, kwamen nu tot leven. �Dat zei u, en ik heb u gehoord. Ik wil weten waar hij is. En ik wil uw huis zien.� �Geen sprake van,� zei Gina. �Ik weet niet wat u hier komt zoeken, maar�� Zijn hand schoot zo snel omhoog dat ze het niet zal gebeuren. Ze had het pas door toen de vingers de onderkant van haar gezicht vastgrepen, zich als een klauw rond haar kaak sloten. Zo was zo geschrokken dat ze geen geluid kon uitbrengen. Hij begon haar langzaam naar zich toe te trekken, Maar toen begon ze te gillen, hard en ongearticuleerd omdat ze haar onderkaak niet kom bewegen.�

Zie ook http://www.michaelmarshallsmith.com/


 

De Indringers / Michael Marshall

 

 

 

De Boekenplank : voor de liefhebber van het spannende boek
Nieuws  Naslag  TeKoop  Contact  Zoeken
Verantwoording  in English  FAQ