Homepage: Nieuws: Beldaran's Leestips

 

Beldaran's Leestips

Beldaran geeft in FantasyFan en Ezzulia wekelijks een leestip.

- Beldaran [18-01-2008]

Voor vandaag heb ik gekozen voor een sterk debuut, uit Vlaanderen, dat zeker zal aanzetten tot nadenken. Het is een politieke thriller, waarin de auteur een maatschappij neerzet die gedomineerd wordt door winstbejag en ego�sme.

Proces der Schande� � Geert Libeer � 2007

In een niet nader genoemd land groeit de vierentwintigjarige Ben op. Hij wordt in een erg beschermde omgeving �klaargestoomd� voor een hogere taak. Ongewild is hij bij een ontsnappingspoging getuige van een bloederige slachting. Ben begint een wanhopige vlucht, op zoek naar het waarom van zijn bestaan. Laura biedt hem onderdak en stilaan bloeit er iets moois tussen hen. Even lijkt het erop dat alle ellende voorbij is, tot ze het vreselijke geheim ontdekken achter het complot dat Ben achtervolgt. Met de hulp van een vriend willen ze aan hun noodlot ontkomen, maar ze worden opgepakt. Het daaropvolgende proces groeit uit tot een forum waar de volledige waarheid wordt blootgelegd en een strijd van alles of niets wordt gevoerd om te overleven.

�Beneden hem brachten verplegers een lange rij operatietafels naar de compartimenten. Op elk daarvan lag een naakt en ongeschonden lichaam. De verpleger verdwenen en lieten de lijken alleen achter. Ben keek naar de roerloze mannen en vrouwen. Het waren allemaal jonge mensen, ongeveer van zijn leeftijd. Een nieuwe pijn scheut trok zijn borst samen. Hij concentreerde zich op de jongeman enkele meters onder hem die volledig onthaard was en met een roodbruine vloeistof ingesmeerd. Ben bestudeerde het gezicht. De dood was waarschijnlijk plots en onverwachts ingetreden want het gelaat had een uitdrukking van verbazing. Maar er was iets eigenaardigs aan Ben werd overvallen door een onaangenaam gevoel, hij herkende de jongeman. Hij wende zijn blik af en keek naar een ander gezicht. Ook hier kreeg hij dezelfde indruk. Verward liet hij zijn ogen dwalen over de gezichten in de kamertjes beneden hem. Sommigen zegden hem niets, anderen daarentegen kwamen hem bekend voor. Hij begreep niet wat er gebeurde en een lichte paniek overviel hem. Dan, plotseling, drong het tot hem door!� 

Proces der schande / Geert Libeer

 

 

 

De Boekenplank : voor de liefhebber van het spannende boek
Nieuws  Naslag  TeKoop  Contact  Zoeken
Verantwoording  in English  FAQ