Homepage: Nieuws: Beldaran's Leestips

 

Beldaran's Leestips

Beldaran geeft in FantasyFan en Ezzulia wekelijks een leestip.

- Beldaran [14-12-2007]

Voor vandaag een speculatieve thriller met een futuristisch en ecologische trekje. De spanning is om te snijden en de ontknoping is uiterst explosief. De held, maar ook de andere karakters zijn levensecht neergezet. Het verhaal is helaas niet geschikt voor lezers die last hebben van claustrofobie en of watervrees.

Deep Storm� � Lincoln Child � 2007

Op de bodem van de oceaan werken wetenschappers aan een opgraving� Maar is het de grootste archeologische vondst ooit, of de angstaanjagendste?

Het is het spectaculairste onderzoekstation ooit ontworpen, op een plek waar nog nooit iets werd gebouwd: �nder de bodem van de Atlatische Oceaan ligt Deep Storm. Een jaar geleden werd hier tijdens het boren naar olie een verbluffende ontdekking gedaan. In de oceaanbodem vond met de overblijfselen van een eeuwenoude beschaving. Maar nu de opgraving in volle gang is, doen zich mysterieuze ziektegevallen voor. Oud-marinearts Peter Crane wordt in het diepste geheim naar het station gehaald om de medische klachten te onderzoeken. Als Crane eenmaal is afgedaald, merkt hij dat er veel meer speelt dan iedereen vermoedt. En hoe dieper hij graaft, hoe vreemder � en alarmerender � de waarheid blijkt te zijn.

�Bishop hield lang genoeg stil bij de receptie om een zendontvanger te pakken. �Haal Corbett!� riep ze naar een vrouw achter de balie. Ze holde het medisch centrum uit met Crane achter zich aan, de gang door, richting Times Square. Onder het lopen toetste ze een nummer in en ging de bandbreedten door. �Hier doctor Bishop, verzoek locatie, code oranje� Er was een korte pauze v��r het antwoordpiepje. �Plaats van code oranje: dek vijf, reparatiewerkplaats van de rovers.� �Dek vijf, begrepen,� antwoorden Bishop. Naast de cafetaria was een lift; ze doken erin en Bishop drukte op de onderste knop van het paneel: 7. Ze schakelde het toestel weer in. �Wat is de aard van het medisch - psychisch noodgeval?� Weer een piep. �Incidentcode vijf � twee�ntwintig.� �Wat betekend dat?�vroeg Crane. Ze keek hem aan. �Flink psychotisch.�

Zie http://www.prestonchild.com/
 

Deep Storm / Lincoln Child

 

 

 

De Boekenplank : voor de liefhebber van het spannende boek
Nieuws  Naslag  TeKoop  Contact  Zoeken
Verantwoording  in English  FAQ