Homepage: Nieuws: Beldaran's Leestips

 

Beldaran's Leestips

Beldaran geeft op Ezzulia en Pure Fantasy wekelijks een leestip.

- Beldaran [19-10-2007]

Voor vandaag, een knap geschreven, avontuurlijke roman op historische gronden met fantastische ingredi�nten als piraten, prostituees, weggelopen slaven, Chinese gangsters, geweld, samenzweringen.

Stad van Verlangen�- Beverly Swerling

1812. Ongeveer vijfendertig jaar nadat een revolutie Amerika onafhankelijkheid bracht, dreigt de prille natie ten onder te gaan aan oorlog, separatisme, armoede en honger. Voormalig scheeparts en patriot Patrick Turner stroopt geldschieters, gokhuizen en bordelen in New York af. Hij is op zoek naar een vermaarde diamant en geld om lands fragiele vrede, waar hij en zijn vrienden zo hard voor hebben gevochten te bewaren. Op zijn pad treft hij de nietsontziende Gort Blakeman, die niet zal rusten voordat hij het halve land en Turners verloofde heeft veroverd. Net als zijn voorvaderen wordt Turner gedwongen te kiezen tussen zijn land en z�n dromen.

�Laat mij maar. Schiet op, Jesse. In de benen. Wees een goede�� De klap tussen hen in wierp Joyful naar achteren tegen het schot. In eerste instantie voelde hij niets en rook hij slecht geschroeid vlees, maar hij wist meteen dat het deze keer zijn eigen vlees was. Hij wachtte even, half en half verwachtend dat hij in elkaar zou zakken, en voelde zijn benen. Nee, die waren prima. Maan nu voelde hij pijn, en hij werd draaierig. Jezus Christus, niet flauwvallen, stomme idioot. Anders ben je er geweest, Zijn hart bonsde. �Jesse! Waar ben je?� Hij wilde een stap naar voren doen en struikelde. �Jesse� Nog steeds niets. �Niet hier blijven hangen. Je moet de mannen beneden zeggen dat ze���

Zie ook http://www.beverlyswerling.com/

 

Stad van verlangen / Beverly Swerling

 

 

 

De Boekenplank : voor de liefhebber van het spannende boek
Nieuws  Naslag  TeKoop  Contact  Zoeken
Verantwoording  in English  FAQ