Homepage: Nieuws: Beldaran's Leestips

 

Beldaran's Leestips

Beldaran geeft op Ezzulia en Pure Fantasy wekelijks een leestip.

- Beldaran [27-07-2007]

Voor vandaag, een Fantasy, afkomstig van onze zuiderburen, van de auteur die in 2005 voor zijn Sf roman �Na het Licht� de Kinder- en Jeugdjury 2005 prijs mocht ontvangen. De keuze voor vandaag, inmiddels genomineerd, is een Fantasy, die weliswaar behoort tot de jeugdliteratuur, maar allesbehalve kinderachtig is en derhalve ook zeer goed leesbaar is voor volwassenen.

Elfenblauw� � Johan Vandevelde � 2006

Sander groeit op bij zijn oom Brendan, zijn ouders heeft hij nooit gekend. Het enige aandenken dat hij aan hen heeft, is een gouden amulet met vreemde symbolen erop.
Oom Brendan heeft een passie voor zwaarden. Niet alleen smeedt hij deze voor de eenentwintigste eeuw wel �rg ouderwetse wapens, hij kan ze ook hanteren als de beste en leert zijn jonge neef de kunst van het zwaardvechten. Voorlopig is hij Sanders meerdere. Maar dan komt de dag dat Sander een vreemdsoortig wezentje ontmoet, dat een verbinding lijkt te hebben met Sanders amulet.
En dan gaat alles opeens heel snel. Uit het niets duikt een demonische zwarte ruiter op, die Sander en zijn oom naar het leven staat. Diep in de ru�nes van een oude fabriek bevindt zich een poel, die de poort blijkt te zijn naar een andere wereld...
Sander gaat op zoek naar de geheimen uit zijn verleden en de moordenaar van zijn dierbaren...

�Toen de eerste politiewagens eraan kwamen, was er geen spoor meer van de ruiter te zien, behalve de ravage die hij had achtergelaten. Nog trillend op zijn benen hurkte Sander bij de winkelbediende. De man kwam langzaam weer tot zijn positieven. Hij miste een paar tanden en zijn neus wasgebroken, maar hij zou het overleven. Sander keek op zijn horloge. Het liep tegen twaalven. �Oom Brendan!� schoot het plots door zijn hoofd. Hij sprong overeind toen de politieagenten de winkel binnenkwamen en glipte langs hen heen. �Hei, wacht!� riepen ze hem achterna, maar Sander had geen tijd te verliezen. De zwarte ruiter was hem ongetwijfeld gevolgd van thuis en wist dus waar hij woonde! Als hij maar niet te laat kwam��

http://www.johanvandevelde.be/elfenblauw/ 

Elfenblauw / Johan Vandevelde

 

 

 

De Boekenplank : voor de liefhebber van het spannende boek
Nieuws  Naslag  TeKoop  Contact  Zoeken
Verantwoording  in English  FAQ