Homepage: Nieuws: Beldaran's Leestips

 

Beldaran's Leestips

Beldaran geeft op Ezzulia en Pure Fantasy wekelijks een leestip.

- Beldaran [16-03-2007]

De tip van vandaag, is een Fantasy behorende tot de sub Sword & Sorcery, van de uitvinder van het genre, Robert E(win).Howard, die het destijds in 1935 in vier maanden tijd schreef. Daar de Engelse uitgever waar hij het voor schreef, failliet bleek te zijn toen het af was, heeft hij het opgesplitst en slechts als tijdschrift bijdrage gepubliceerd zien worden. Het is een verhaal vol van actie en drama, in de prachtige, gespierde stijl van de grootmeester, en met zijn meest bekende karakter: Conan, de barbaar uit Cimmeri�.

Het Uur v/d Draak� � Robert E. Howard � 1982

Conan, de barbaarse Cimmeri�r, draagt de koningskroon van Aquiloni�. Maar niet voor lang. Rebelse edelen lokken hem in de val. Zijn leger wordt verslagen. Hijzelf wordt in een kerker geworpen. De snode edelen juichen � maar achter hun rug beraamt hun bondgenoot, de sinistere tovenaar Xaltotun, zijn eigen plannen � in een zee van bloed het dodenrijk Acheron tot nieuw leven te wekken� Conan weet te ontsnappen. Verbeten gaat hij op jacht naar het enige wapen dat machtiger is dan de zwarte kunsten van Xaltotun: het Hart van Ahriman. Het wordt een lange, slopende tocht, van de verschroeide steppen van Shem naar de ijswoestenij van Vanaheim, en verder, steeds verder. En immer volgen hem vier in het zwart gehulde mannen, die gezworen hebben hem te doden.

�En zo reisde het nieuws zuidwaarts. De nachtwind fluisterde het, de raven krasten het in hun vlucht, en de grimmige vleermuizen vertelden het de uilen en de slangen, die in oude ru�nes huizen. Weerwolven en vampiers vernamen het, en de gitzwarte demonen die ronddolen in de nacht. De slapende Nacht van de Wereld roerde zich en schudde zijn zware manen, en in het diepste duister begonnen trommels te grommen, en verstierven die ijle echo�s van verre, vreemde kreten. Want weer was het hart van Ahriman in de wereld gekomen��

Zie ook http://www.rehoward.com/


 

Het Uur van de Draak / Rober E. Howard

 

 

 

De Boekenplank : voor de liefhebber van het spannende boek
Nieuws  Naslag  TeKoop  Contact  Zoeken
Verantwoording  in English  FAQ