Homepage: Nieuws: Beldaran's Leestips

 

Beldaran's Leestips

Beldaran geeft op Ezzulia en Pure Fantasy wekelijks een leestip.

- Beldaran [19-01-2007]

Voor vandaag het eerste boek uit �De Grote Legende� een meeslepende en spannende vertelling met inleefbare karakters van een Hollandshe Meester der fantastische vertelkunst.

Het Lied v/d Onsterfelijke� � W.J. Maryson � �06

Onder aanvoering van de wrede eerste seigneur Karwing en met hun bijl van genade in de hand voeren de quistitoren van de Kerk van de ware Maker een waar schikbewind over Nedia. Dan ontdekken de geheimzinnige observatoren in een verre uithoek van het Rijk van Taht de femaal, die is voorbestemd om met haar vermogen , dat de Kunst wordt genoemd, een eind te maken aan de bloedige tirannie van Karwing. De quisitoren maken jacht op de femaal, die met haar familie naar Stor, de vrijplaatsen hoog in de bergen probeert te ontkomen. Maar de komst van de femaal heeft nog meer losgemaakt, waardoor alle machtsverhoudingen op Nedia op scherp komen te staan. Er ontstaat een wedloop op een groot geheim, dat is verborgen in een lied: Het Lied van de Onsterfelijke.

�De man stond wijdbeens op wat restte van de omloop van de sterkte van Klein Warlo. De wind voerde de stank van de dood met zich mee en speelde met het sluike, blonde haar en de donkergrijze mantel van de man. Onder de mantel werd een leren wambuis zichtbaar en een lang zwaard dat aan een leren klemschede bungelde. Een enkelvoudig zwaard, wat onder zwaardvechters uitzonderlijk was, zoals ook het donkere blad zeldzaam was. De armen van de man waren hard van de spieren . Littekens ontsierden zijn gezicht. De eeltplekken op zijn handen verrieden vele gevechten. Zo ver zijn oog reikte keek de man uit over het vlees en de botten van tienduizenden mannen en vrouwen. Tot in de wijde omtrek droegen de heuvels de roestbruine kleur van geronnen bloed.�

 
De grote legende 1: Het Lied van de Onsterfelijke / W.J. Maryson
 

 

 

De Boekenplank : voor de liefhebber van het spannende boek
Nieuws  Naslag  TeKoop  Contact  Zoeken
Verantwoording  in English  FAQ