Homepage: Nieuws: Beldaran's Leestips

 

Beldaran's Leestips

Beldaran geeft in FantasyFan en Ezzulia wekelijks een leestip.

- Beldaran [15-12-2006]

Voor vandaag het eerste deel van �De Godengebieder� een deel wat even imponerend is als zijn eerdere werk �Verboden & Verbannen�. Goed neergezette wereld, geloofwaardige karakters, waaronder de gekwelde held, drama, volop actie en een scheutje duisternis.

Schaduwval� � James Clemens � 2006

In een wereld waarin onsterfelijke goden de aarde bewandelen, strompelt Tylar de Noche door het nachtelijk duister naar huis. Ooit maakte hij deel uit van de gevreesde Schaduwridders van Myrillia. Maar nu, door verraad onderuitgehaald, zijn geest gebroken op een slavenschip en voorgoed kreupel, leidt hij een mensonwaardig bestaan. De angstkreet van een vrouw voert hem onverwacht terug naar zijn roemrijke jaren als Schaduwridder. Voor hij het goed en wel beseft, heeft hij een dolk in zijn hand en schiet hij het slachtoffer te hulp. Te laat, maar nog net op tijd om getuige te zijn van de dood van de godin, Meeryn van de Zomeringeilanden, Tylar kan zijn ogen nauwelijks geloven � in zijn wereld worden goden geacht onsterfelijk te zijn. Tot zijn verbijstering wordt hij beschuldigd van de moord. En vanaf dat moment is Tylar zijn leven niet langer zeker. Opgejaagd door goden en nagejaagd door verschillende legeronderdelen, neemt hij de benen, onbekende streken tegemoet. Maar al te goed beseffend dat hij, als hij zijn onschuld niet kan aantonen, niet lang meer zal leven.

�Hij stond naast de vrouw en keek neer op de schoonheid die hier was vernietigd. Ze was jong, niet ouder dan achttien. Haar gezicht gloeide nog maar een beetje, als uitdovende sintels. De lege ogen, blauw als de zee, staarden omhoog. Toen bewogen die ogen zijn kant op en zagen hem. Tylar deed geschrokken een stap achteruit. Ze leefde inderdaad nog! Maar ongetwijfeld niet lang meer� �Kind�, fluisterde hij, omdat hij niet wist wat hij moest zeggen in dit laatste ogenblik. Hij hurkte, en zijn broek kwam vol bloed te zitten. Toen de vochtigheid zijn huid raakte, besefte hij zijn vergissing. Het bloed brandde zijn vlees, niet als vuur, maar als kruidenwijn op de tong, evenzeer genot als pijn. Het was een brandend gevoel dat hij goed kende. Met een kreet viel hij achterover.�

Zie verder http://www.jamesclemens.com/


 
Schaduwval / James Clemens
 

 

 

De Boekenplank : voor de liefhebber van het spannende boek
Nieuws  Naslag  TeKoop  Contact  Zoeken
Verantwoording  in English  FAQ