Homepage: Nieuws: Beldaran's Leestips

 

Beldaran's Leestips

Beldaran geeft in FantasyFan en Ezzulia wekelijks een leestip.

- Beldaran [14-07-2006]

Voor vandaag koos ik voor het tweede deel van �De Zwanenoorlog�, het eerste deel �Het Ene Koninkrijk� tipte ik jl. 9 dec 2005 http://www.ezzulia.nl/forum/viewtopic.php?t=1266 Het is een avontuurlijk verhaal met magie en mysterie in overvloed, goed neergezette en innemende personages, maken ook dit tweede deel tot een prima weglezer.

Het Omstreden Eiland� � Sean Russell � 2006

Vanuit de Vallei van de Meren gingen de reisgenoten in deel 1 op weg met een vracht oeroude artefacten. Intussen dreigde de wereld rondom hen teruggeworpen te worden in duistere middeleeuwse sferen, want vanuit het verleden reikte een duistere schaduw naar de toekomst. En die schaduw wint nu snel aan kracht en macht. Tot overmaat van ramp is Alaan nu van zijn reisgenoten gescheiden. Hij verkeert in de greep van een afschrikwekkende plek, Stilwater, een plaats waar nevelen de zon aan het zicht onttrekken en alles wat duister is vrij spel bieden. Tam en de anderen moeten hem zien te vinden voor het te laat is, want Alaan is ook nog eens ernstig gewond en de vijand, die hem eerder dreigt te vinden zal geen genade tonen.

�De walmende, flakkerende fakkels vormden lichtkransen in de mist die boven de rivier kolkte. Ze hadden geen lichaam gevonden, maar dat stelden prins Michael van Innes niet erg gerust. Hij waadde tot aan zijn knie�n door de traag stromende rivier en voelde de zachte modder onder zijn laarzen wegglijden. Het idee dat hij over het roerloze lichaam van Elise Wils op de bodem zou kunnen struikelen, beangstigde hem. �Zo dom!� fluisterde hij in zichzelf. Dom en wanhopig, maar had hij niet hetzelfde overwogen? Ontsnappen aan Hyfad � tot elke prijs. Hij vond de hele avond vreemd en onwerkelijk. Zelfs zijn gevoelens lekwen omfloerst, alsof diezelfde koude mist het enige was wat zijn hart beroerde. Elisa was verdwenen en toch geloofde hij het niet. Haar eigen vader had gezegd dat ze niet kom zwemmen. Ze was liever in de rivier gesprongen dan Hafyd en zijn ambities te dienen. Liever dan met mij te trouwen, verbeterde de prins zichzelf.�

http://www.sfsite.com/seanrussell/

  

 

 

De Boekenplank : voor de liefhebber van het spannende boek
Nieuws  Naslag  TeKoop  Contact  Zoeken
Verantwoording  in English  FAQ