Homepage: Nieuws: Beldaran's Leestips

 

Beldaran's Leestips

Beldaran geeft in FantasyFan en Ezzulia wekelijks een leestip.

- Beldaran [14-04-2006]

Zoals Edith Eri Louw met haar debuutroman �Ravens Imperium� haar naam vestigde als auteur van kwaliteitsfantasy,
zo herbevestigd ze dit met de keuze van vandaag, haar tweede boek. Inleefbare karakters, spannend en aangrijpend. Pure klasse!

De Bron� - Edith Eri Louw - 2006

Wanneer Tessa op de vlucht slaat, komt ze ongewild in het bekrompen Candrastroomdal, waar ze liefde vindt in de armen van dierenarts Am�lie. Maar dan begint haar donkere verleden terug te keren, en zij kan niet anders dan de waarheid onder ogen zien. Intussen zijn de magi�rs Kauri, Valor en Elliot op zoek naar de oorzaak van de verstoringen bij de poort van Magor, en komen zo op het spoor van Tessa. Maar is zij wel de bron van alle narigheid, of is er meer aan de hand? En welke geheimen verbergt het ogenschijnlijk rustige dorp.

�Een eenzaam licht in de nacht scheurde op haar af. Ze kromp in een, het geluid denderde over haar heen, ze schreeuwde. Woordloos, geluidloos Schrok wakker. Een moment dacht ze dat er iemand was, een schim, een schaduw. Ze kwam overeind, keek naar buiten. Bliksem verlichtte de grote, rechtopstaande stenen, de oude beuken rondom, die ze vanuit de grot waar ze schuilde juist kon zien. Opnieuw klonk het verscheurende geluid van de donder, recht boven haar. Ze huiverde, haar hand zocht naast haar, op de slaapzak, vond de zachte, geruststellende vacht van de kat. �Dazel,� fluisterde ze. De kat spinde, drukte zijn lijf tegen haar aan, zijn buik kerend naar haar hand. Alsof boven hen, in de nachtelijke hemel, niets gebeurde. Alsof ze veilig waren. Maar zij voelde het, wist het. Zula was hier. Wat ze ook deed, waar zo ook schuilde, Zula volgde haar, joeg haar voort. Ze draaide zich om, trok de slaapzak over haar hoofd. Ze wilde het niet horen, ze wilde niet meer vluchten,ze wilde dat Zula verdween. Maar Zula was er, altijd, en ze ging niet weg.�

De Bron

 

 

 

De Boekenplank : voor de liefhebber van het spannende boek
Nieuws  Naslag  TeKoop  Contact  Zoeken
Verantwoording  in English  FAQ