Homepage: Nieuws: Beldaran's Leestips

 

Beldaran's Leestips

Beldaran geeft in FantasyFan en Ezzulia wekelijks een leestip.

- Beldaran [10-02-2006]

Voor vandaag, het eerste deel van een, zoals Stephen King het zou noemen �oude wijn geschonken in een nieuwe karaf� trilogie. En deze karaf mag er zijn, en dat is niet zo vreemd, als je bedenkt, dat de schrijver een ware meester is o.g.v. de hero�sche vertelling. Het is dan ook: een krachtige, actierijke vertelling geworden, dramatisch en vol van passie.

�Slapen is sterven. Daarom bleef hij zich vastklampen aan het drijfhout, terwijl de woeste zee�n hem beurtelings hoog in de lucht smeten en diep in de stormdonkere daten tussen de golven stortten. Bliksemschichten doorkliefden de hemel, gevolgd door oorverscheurende donderslagen. Een nieuwe golf beukte op hem in en rukte het drijfhout bijna uit zijn handen. Scherpe splinters boorden zich in zijn bloedende handen toen hij zijn greep op het hout verstevigde. Zout snuifwater beet in zijn gezwollen ogen. Eerder die avond, toen de galei in de razende storm op de onzichtbare klippen gedreven werd en aan stukken sloeg, hadden vier mannen zich aan dit stuk van het dek vastgeklampt. De storm had hen een voor een uitgeput en meegesleurd, terwijl de wind hun vertwijfelde doodskreten verwoei.�

Troje: Heer van de Zilveren Boog� � David Gemmell � 2005

Helikon, de prins van Dardania, reist naar Troje, samen met twee reisgenoten, de zieneres Andromache en de legendarische krijger Argurius. Als ze in Troje aankomen, blijkt de stad aan de vooravond van een burgeroorlog te staan. Haat en verraad beheersen de stad en het bloed vloeit rijkelijk. Ook buiten de muren dreigt gevaar � de Grieken hebben hun oog laten vallen op de rijke stad. De levens van Helikon, Andromache en Argurius raken onlosmakelijk met elkaar verbonden � en met het lot van Troje. Het is een tijd van liefde en trouw, van ambitie en hebzucht. Het is een tijd van helden.

  

 

 

De Boekenplank : voor de liefhebber van het spannende boek
Nieuws  Naslag  TeKoop  Contact  Zoeken
Verantwoording  in English  FAQ