Homepage: Nieuws: Beldaran's Leestips

 

Beldaran's Leestips

Beldaran geeft in FantasyFan en Ezzulia wekelijks een leestip.

- Beldaran [16-12-2005]

Voor vandaag een eerste deel van een, origineel reeds compleet uitgebrachte, intelligent geschreven Fantasy trilogie �De Saga van Axis�. Een gekwelde held, hartstocht, spanning, drama, verborgen agenda�s en goed neergezette personages, maken dit boek tot een prima weglezer.

�In de bloederige rommel die ooit de buik van de vrouw was geweest, lag een kind dat hen met woedende ogen tartend aankeek, terwijl de haat uit elk van zijn bloedige pori�n wasemde. Het kind had zich een weg naar buiten gebeten. �Ooo!�koerden de schimmen verrukt en de dapperste van het zweefde naar voren en pakte het bloederige kind op. �Het haar,� fluisterde hij tegen de anderen. �Voelen jullie wel?� De andere schimmen dreven dichterbij en hun bollen werden wazig door een emotie die in de buurt van genegenheid kwam. Het kind draaide zijn hoofd met de slagtanden en keek woedend naar de schimmen. Het hikte en bij zijn mondhoek verscheen een bloederige bel. �Aaah!�koerden de schimmen opnieuw en bogen zich over de baby. Zonder een woord te zeggen namen ze een beslissing. Ze zouden het kind mee naar huis nemen. Ze zouden het te eten geven. Na verloop van tijd zouden ze leren ervan te houden. En vervolgens, in een verre toekomst die de schimmen zich nog niet konden voorstellen, zouden ze leren het te vereren. Maar nu hadden ze honger en hier lag goed voedsel af te koelen. Hoe aantrekkelijk de baby ook was, hij werd zonder plichtplegingen in de sneeuw geworpen. Waar hij krijste van woede, terwijl de schimmen zich te goed deden aan zijn dode moeder.�

De Reisgenoten van Achar� � Sara Douglass � 2005

In het doorgaans zo rustige Achar, een immens groot continent dat door onherbergzame kusten wordt omgegeven, heerst onrust. Vanuit het barre noorden, waar naar verluidt het eens door de Acharieten verdreven volk van de Uitgestotenen woont, komen onheilspellende berichten. Steeds vaker worden bij de grenzen onbekende, vreemde wezens gesignaleerd. Zelfs onder de bewoners van Ravenswaay, die in grote aantallen vanuit het verre Noorden zuidwaarts vluchten, dreigt paniek de overhand te krijgen. Het is aan Axis, Commandant van de Bijl-Vechters en bastaardzoon van de overleden prinses Rivkah, om af te reizen naar de meest noordelijke vesting, Gorkenstein, om daar persoonlijke poolshoogte te nemen en desgewenst orde op zaken te stellen. Vastberaden gaat Axis op pad. Zijn reisgezelschap telt onder meer de beeldschone Faraday, de toekomstige bruid van Axis�gehate halfbroer Borneheld die het bevel over Gorkenstein zal overnemen. Een en ander wordt er niet gemakkelijker op als deze keer de winter ongemeen vroeg dreigt in te vallen en Axis tot over zijn oren verliefd wordt op Faraday.

Puntje, tot 31 dec as krijg je 5 Euro korting op de aanschaf
 
 

De reisgenoten van Achar - De Saga van Axis 1 / Sara Douglass

 

 

De Boekenplank : voor de liefhebber van het spannende boek
Nieuws  Naslag  TeKoop  Contact  Zoeken
Verantwoording  in English  FAQ