Homepage: Nieuws: Beldaran's Leestips

 

Beldaran's Leestips

Beldaran geeft in FantasyFan en Ezzulia wekelijks een leestip.

- Beldaran [14-10-2005]

Voor vandaag een literaire thriller. Een debuut, maar dat lees je er niet vanaf. Dit is puur klasse. Het verhaal voert je mee van het zestiende-eeuwse Engeland naar het hedendaagse Manhattan, Londen en Itali�.

�De ontmoeting zou bij het vallen van de avond plaatsvinden en de zon was snel aan het dalen. De jongeman had geen tijd te verliezen. Maar toen hij de Londen Bridge naderde, kon hij maar moeilijk weerstand bieden aan de vertrouwde geluiden langs dat deel van de Theems Hij vertraagde zijn pas en spitste zijn oren. Het kabaal van de berenbijt lokte hem � een geketende beer die het uitbrulde terwijl honden hun tanden in hem zetten, woeste honden die krijste bij elke uithaal van de berenklauwen, toeschouwers die weddenschappen schreeuwen en uitbundig juichten. Hij hield abrupt de pas in, zijn ene zware laars een paar centimeter boven de grond, en beproefde zijn wilskracht. Die schoot tekort. Hij verliet het pad langs de rivier en zette koers naar de berenbijt. Onderweg trok een reep felle kleuren zijn aandacht � het baldakijn van een kraam die hij nog niet kende. Nieuwsgierig ging hij erheen.�

De Verspieder� � Leslie Silbert - 2004

Tijdens haar eerste opdracht krijgt Kate Morgan een vergeeld manuscript in handen, geschreven in een onbekende taal. De man die het probeert te stelen, heeft dat met zijn dood moeten bekopen. Kate vermoedt dat dit document toebehoorde aan diegene die in de zestiende eeuw de eerste Engelse geheime dienst oprichtte. Spionnen, ofwel verspieders, hadden als taak het staatshoofd te beschermen. Zo ook de jonge dichter en toneelschrijver Christopher Marlowe � tijdgenoot �n rivaal van Shakespiere � die een geheimzinnige dood stierf. Hoewel eeuwenoud kunnen de geheimen in het document de huidige koninklijke familie �n de Engelse regering alsnog in diskrediet brengen. Terwijl Kate oude mysteries ontrafelt, ontgaan haar de gevaren die in haar eigen wereld op de loer liggen.
 

De Verspieder / Leslie Silbert

 

 

De Boekenplank : voor de liefhebber van het spannende boek
Nieuws  Naslag  TeKoop  Contact  Zoeken
Verantwoording  in English  FAQ