Homepage: Nieuws: Beldaran's Leestips

 

Beldaran's Leestips

Beldaran geeft in FantasyFan en Ezzulia wekelijks een leestip.

- Beldaran [29-04-2005]

De keuze voor vandaag is een debuut, een pageturner van voormaat. Een roman die zich niet laat vangen onder een specifiek genre, want deze roman vermengt, net als de grootste bestsellers van de afgelopen jaren, feit en fictie, geschiedenis en fantasie tot een intrigerende geheel.

De Historicus� � Elizabeth Kostova � 2005

Het verhaal begint wanneer een zeventienjarige jonge vrouw op een avond thuis in Amsterdam, niet alleen een vreemd boek vindt in de bibliotheek van haar vader, maar ook enkele verontrustende brieven. Op zoek naar het waarom van deze brieven stapt ze een wereld vol intriges binnen en maakt kennis met vier historici die ieder hun reputatie, hun geestelijke gezondheid en hun leven op spel zetten om een middeleeuws geheim te ontcijferen dat tot op de dag van vandaag een bedreiging vormt.

�Zie je hem?� Ik tuurde langs de trein tot ik uiteindelijk ver weg iemand tussen de opstappende passagiers zag: een lange, in het zwart geklede man met brede schouders. Er was iets mis met zijn algehele verschijning, hij had een schimmige uitstraling waar mijn maag zich van omdraaide. Hij droeg nu een platte, donkere hoed, waardoor ik nog steeds zijn gezicht niet kon zien. Hij had een donker koffertje en een witte rol, misschien een krant, vast. �Dat is hem.� Ik probeerde niet te wijzen en Barley trok me snel de trap op.�

Uiterst ingenieus verweeft de schrijfster de verschillende verhaallijnen � een queeste, de vloek van een angstaanjagend geheim, en een dochter op zoek naar haar verloren moeder. Het verhaal neemt de lezer mee van Amsterdam naar Istanbul, van de Pyrenee�n naar Transsyl- vani� en van Oxford naar de universiteit van Boedapest � in een wereld bevolkt door historici en tegen een achtergrond van kunst, middeleeuwse kloosters en oude manuscripten.

 

De Historicus / Elizabeth Kostova

 

 

De Boekenplank : voor de liefhebber van het spannende boek
Nieuws  Naslag  TeKoop  Contact  Zoeken
Verantwoording  in English  FAQ