Homepage: Nieuws: Beldaran's Leestips

 

Beldaran's Leestips

Beldaran geeft in FantasyFan en Ezzulia wekelijks een leestip.

- Beldaran [22-04-2005]

Voor vandaag heb ik gekozen voor een hommage aan de klassieke avonturenroman. Een leesavontuur, vol van menselijke drama, kleurrijke personages, actie en avontuur.

�In het jaar onzer Heren 1639 liep voor de kust van St. Kitts een Portugese driemaster op de klippen. Het schip verging met man en muis. Tijdens zijn reis van Afrika naar de nieuwe wereld in Brazili� was het galjoen in een orkaan beland. Later was er muiterij uitgebroken, waarna de koers was verlegd. Wat er daarna was gebeurd met de bemanning en de vierhonderd slaven was niet, maar de geruchten over de schipbreuk verspreiden zich als een lopend vuurtje over het Caribische gebied. Iedere nacht zag je mannen en vrouwen, jong en oud, in hun kleine jollen de zee op gaan om te jagen op het kostbare wrakgoed. Hun lantaarns schitterde als duizenden vuurvliegjes�

De Ring van de Slavenprins� � Bjarne Reuter � 2005

Tom Collins woont aan de kust van een Caribische eiland. Op een nacht redt hij het leven van twee schipbreukelingen: de Spanjaard Ram�n en een jonge zwarte slaaf. Deze jongen heeft een ring bij zich, het bewijs dat hij de zoon van de koning van Kaapverdi� is. Wie hem naar zijn vader terug brengt kan rekenen op een flinke beloning. Tom en Ram�n besluiten de beloning te delen, maar opeens blijkt Ram�n er met de prins vandoor te zijn. Tom gaat naar hen op zoek, en zo begint een lange tocht vol avonturen. Hij krijgt te maken met Nederlandse Slavenhandelaren, Britse soldaten, Spaanse Zeelieden, wilde piraten, kannibalen en, misschien het gruwelijkste van alles, de Spaanse inquisitie. In Jamaica raakt hij zelfs betrokken bij een slavenopstand en moet hij beslissen aan welke kant hij staat, die van de slaven die vrijheid en mensenrechten eisen, of die van de blanke kooplieden die mensen als objecten verhandel. Zijn beslissing heeft grote gevolgen, niet alleen voor Tom.
 

 

 

 

De Boekenplank : voor de liefhebber van het spannende boek
Nieuws  Naslag  TeKoop  Contact  Zoeken
Verantwoording  in English  FAQ