Homepage: Nieuws: Beldaran's Leestips

 

Beldaran's Leestips

Beldaran geeft in FantasyFan wekelijks een leestip.

- Beldaran [01-04-2005]

Voor vandaag een jeugd Fantasy. Een avontuurlijk, spannend en met humor geschreven verhaal. Waar je het plezier wat de schrijver moet hebben gehad, zonder meer van afleest. Het is een mooi afgerond eerste deel van een trilogie, waarvan we het tweede deel voorjaar 2006 kunnen verwachten.

Het Achnaton Avontuur� (Kinderen van de Lamp # 1) � P.B. Kerr aka Philip Kerr � �05

Bob en Roos Gaunt wonen in New York. Het zijn normale kinderen die op hun 12e � veel te vroeg � verstandskiezen krijgen. Op de dag dat ze die kiezen laten trekken, wordt Egypte opgeschrikt door een onheilspellende aardbeving. Zonder verstandskiezen is niets meer het zelfde. De tweeling begint snel te groeien, ze worden steeds gevoeliger voor kou en ze raken gefascineerd door rook. Het vreemdste van alles: al hun wensen lijken opeens uit te komen. Hun excentrieke oom Nimrod vertelt ze uiteindelijk wat er aan de hand is. Roos en Bob hebben de gaven van de djinn ge�rfd.

�Bedoel je dat wij djinn zijn, net als in de �Vertellingen van duizend-en-��n nacht?�vroeg Bob �waar die vent een lamp of een fles vindt en die djinn eruit laat?�Nimrod knikte. �Je kletst maar wat,� zei Roos, �Het is moeilijk te geloven, ik weet het,� zei Nimrod. �Dat kun je wel zeggen,� zei Bob. �Maar als je denkt aan al die vreemde dingen die er de laatste tijd met jullie zijn gebeurd, vooral sinds jullie verstandskiezen eruit zijn gehaald, moet je toch toegeven dat daar misschien een even vreemde verklaring voor is�.

Nimrod leert hun meer over hun erfgoed en hun vermogens. Er gaat een wereld voor hen open. Maar ook die wereld kent goed en kwaad. In Egypte wacht hun een groot gevaar�
 

Kinderen van de Lamp / Het Achnaton Avontuur : P.B. Kerr

 

 

De Boekenplank : voor de liefhebber van het spannende boek
Nieuws  Naslag  TeKoop  Contact  Zoeken
Verantwoording  in English  FAQ