Homepage: Nieuws: Beldaran's Leestips

 

Beldaran's Leestips

Beldaran geeft in FantasyFan wekelijks een leestip.

- Beldaran [21-01-2005]

De keuze voor vandaag is een Fantasy met aardig wat Sf-trekjes. Van deze schrijfster tipte ik eerder haar tweede boek �De Vlammen van Eidon� dd 3 dec �jl. Het is een spannend en vlot weg te lezen boek, met leuke karakters, maar zonder de overbekende Fantasy elementen zoals doldrieste zwaardvechters, magi�rs met tovenaarsvuur, draken e.d.. Wel staat het verhaal bol van de actie, drama en conflicten. En de uit deze conflicten voortvloeiende gewelddadigheden zijn alles behalve kinderachtig.

Arena� � Karen Hancock � 2003

Om een extra zakcentje te verdienen, doet Carrie Hayes mee aan een psychologisch experiment. Het klinkt eenvoudig: ze moet in een soort hindernisbaan de weg naar de uitgang afleggen. De wervingsfolder belooft haar dat het haar leven zal veranderen. Maar als het experiment eenmaal begonnen is , blijkt het verre van eenvoudig te zijn. Carrie belandt in een angstaanjagende wereld, de Arena, en in een levensgevaarlijke strijd tussen goed en kwaad. Met slechts beperkte hulpmiddelen en enkele cryptische aanwijzingen tot haar beschikking begint ze aan een trektocht vol gevaren. Er is maar ��n manier om te ontsnappen uit de Arena

Zolang ze zich maar houdt aan de aanwijzingen van de Weldoener, blijft ze op de goede weg en is ze veilig. Maar de instructies zijn soms raadselachtig en de misleidende macht van de Arena is groot � en dodelijk.

�Lag jij echt dood te gaan?� vroeg Carrie aan Garth. �Liefje, ik was dood. Ik zag mijn bloed in een grote, donkere plas om me heen liggen. Alles werd wazig en ik zag van die heldere lichten waar je mensen over hoort. Ok�, ouwe jongen, dat was het dan, dacht ik. Nou ga je op weg naar de hemelpoort. Of misschien wel naar de vent met die hooivork.�Hij lachte en de anderen lachten met hem mee. �Het werden die andere jongens. Voordat ik het wist, waren ze me aan het oplappen in dat rare ziekenhuis van ze. Zoals Row al zei, ik ben aan mijn tweede leven bezig!� Hij grijnsde. �Of misschien is dit het vagevuur wel�.


 

 

 

 

De Boekenplank : voor de liefhebber van het spannende boek
Nieuws  Naslag  TeKoop  Contact  Zoeken
Verantwoording  in English  FAQ