Homepage: Nieuws: Beldaran's Leestips

 

Beldaran's Leestips

Beldaran geeft in FantasyFan wekelijks een leestip.

- Beldaran [10-12-2004]

Onlangs kreeg ik als "voorlezer" voor �Pure Fantasy�, een "heerlijk" verhaal te lezen, van een voor mij onbekende schrijver. Op zich niet zo vreemd, maar al snel bleek, dat van deze schrijver wel al publicaties via de reguliere boekhandel leverbaar bleken te zijn. Ik ben dan ook meteen na de boekhandel getogen, om daar ��n van deze publicaties te bestellen. Zowel tijdens als na het lezen van deze roman, was het voor mij zo klaar als een klontje, dit is de leestip voor komende vrijdag.

De keuze van vandaag is een Nederlandse page turner van voormaat. Het verhaal opent als een thriller maar ontpopt zich al snel tot een horror, die beslist niet onder doet voor het werk van schrijvers als Stephen King, James Herbert of een John Saul. Ik heb het hier over �

'De Hellevanger' � Jack Lance � 2004

Midden in de nacht wordt ze wakker. Bebloed en verward. In een donker woud. Zonder dat ze weet hoe ze daar terecht is gekomen, en zonder dat ze zelfs maar haar naam weet te herinneren. Na omzwervingen vindt Rachel Saunders de weg terug naar de bewoonde wereld.
Het blijkt dat ze in Schotland is � haar geboorte. Ze herinnert zich echter niet de tragische dood van haar hartsvriendin Jenny Dougal. Dat was een week geleden de reden om haar huidige woonplaats Chelsford in Engeland te verlaten en terug te gaan. Ook blijft haar amnesie verhullen hoe ze gewond in dat nachtelijke bos verzeild raakte. Intu�tie is het enige dat ze heeft. Het mysterie heeft te maken met Jenny. Haar sterven is een dieper raadsel dan ieder ander wil of kan zien. En het is de sleutel naar verklaringen. Rachel moet de deur vinden waar deze sleutel op past.
 
Dan komen de nachtmerries. Of zijn het herinneringen aan de vergeten dagen? Over een gevleugeld wezen, niet menselijk� een roofvogel, uit het vagevuur�
 

Jack Lance - De Hellevanger

 

 

 

De Boekenplank : voor de liefhebber van het spannende boek
Nieuws  Naslag  TeKoop  Contact  Zoeken
Verantwoording  in English  FAQ