Homepage: Nieuws: Beldaran's Leestips

 

Beldaran's Leestips

Beldaran geeft in FantasyFan wekelijks een leestip.

- Beldaran [12-11-2004]

Voor vandaag heb ik gekozen voor een debuut. Een lekker vlot weg te lezen boek. Het is een evenzeer vermakelijke als verbijsterende roman over de wereld van public relations. Het verhaal schetst: de smerige, immorele waanzin van de moderne media. Het verhaal, wordt verteld in de 1e persoon, door ‘Slick’, een pr man in actie.

Slick’ – Daniel Price - 2004

Een schietpartij op een middelbare school en een aanklacht wegens verkrachting – dat zijn de probleempjes waar de populaire rapper Hunta mee te maken krijgt en die de doodssteek dreigen te worden voor zijn carrière. Hunta is hard op weg de meest gehate man van Amerika te worden en er is maar één man die dat noodlot kan afwenden.

Scott Singer, bijgenaamd ‘Slick’,omschrijft zichzelf het liefst als publiciteitsagent. Een minder vleiende – maar wel trefzekerder – omschrijving is dat hij zijn brood verdient met het manipuleren van de media. Heeft een persoon of een bedrijf een probleem met zijn imago, dan wordt Scott gevraagd om kranten, radio en televisie dusdanig ‘aan te sturen’ dat zij de publieke opinie in de gevraagde vorm kneden. Natuurlijk zijn daarbij alle middelen toegestaan – althans, volgens Scott.

Als Scott wordt gevraagd Hunta uit de brand te helpen, bedenkt hij een plan dat even crimineel is als geniaal: één grote leugen die iedereen in de luren moet leggen. Maar er is niet veel voor nodig om een zorgvuldig in elkaar gezet scenario volledig te laten ontsporen... 

 

 

 

 

 

De Boekenplank : voor de liefhebber van het spannende boek
Nieuws  Naslag  TeKoop  Contact  Zoeken
Verantwoording  in English  FAQ