Homepage: Nieuws: Beldaran's Leestips

 

Beldaran's Leestips

Beldaran geeft in FantasyFan wekelijks een leestip.

- Kees [03-11-2004]

Misschien mag ik dan een spionage-tip geven?

'De Kronos Affaire' - Gayle Lynds - 2004

Liz Sansborough heeft haar vroegere leven als CIA-agente achter zich gelaten. Ze geniet van haar nieuwe baan als hoogleraar in een slaperig universiteitsstadje. Tot het bericht komt dat haar nichtje is ontvoerd. De aard van het losgeld is verbazingwekkend. De ontvoerders eisen de geheime dossiers van Liz' overleden vader, een gevreesde huurmoordenaar. Dossiers die een schat aan informatie bevatten over zijn klussen en opdrachtgevers.
Bij haar poging haar nichtje te redden stuit Liz op een schimmig en geheimzinnig genootschap: zeer invloedrijk en met een onthutsende hoeveelheid macht en geld. En vanaf dat moment is haar ogenschijnlijk zo rustige en aangename leven voorbij...

Gayle Lynds werd bekend als co-auteur van Robert Ludlum met de thrillers De Hades Factor, De Armageddon Machine en De Altman Code. Verder schreef ze onder meer de internationale thrillers Maskerade en Het Tolstoi Gevoel.

Voordat Gayle Lynds thrillers ging schrijven werkte ze als redacteur met een 'Top-Secret'-status bij een denktank. Misschien verklaart dat waarom haar thrillers zo realistisch aandoen. Wat mij betreft heeft ze met De Kronos Affaire het stokje van Ludlum overgenomen.

Gayle Lynds op DeBoekenplank:
http://www.deboekenplank.nl/naslag/aut/l/lynds_g.htm

Een interview met Gayle Lynds is te vinden op
http://www.crimezone.nl/magazine/2004/oktober/p4.html

 

 

 

De Boekenplank : voor de liefhebber van het spannende boek
Nieuws  Naslag  TeKoop  Contact  Zoeken
Verantwoording  in English  FAQ