Homepage: Nieuws: Beldaran's Leestips

 

Beldaran's Leestips

Beldaran geeft in FantasyFan wekelijks een leestip.

- bert [22-8-2004]

Ik ben zo vrij om een leestip aan te reiken: Messias van Boris Starling.Messias / Boris Starling
Ik ben een aantal keren op het verkeerde been gezet.
Ga er verder niets van vertellen.
Veel plezier.

Groet,
Bert

 

- Maria Louisa [24-8-2004]

De huiveringwekkendste thriller over een seriemoordenaar sinds The silence of the lambs.

Boris Starling werkte als verslaggever voor de Sun en de Daily Telegraph. Hij was in 1996 een van de jongste deelnemers die ooit meedeed aan de televisiequiz Mastermind, met als specialisme Dick Francis en Kuifje. De auteur studeerde aan Cambridge University en woont momenteel in Londen. Messias is zijn thrillerdebuut.

Boris Starling - Messias - 1999

Twee broers: de een is moordenaar, de ander is politieman....

Londen verkeert in de greep van een hittegolf. De dagen verstrijken zonder een zuchtje wind. De temperatuur en de gemoederen lopen alom op, de sfeer wordt vooral bepaald door een seriemoordenaar die 's nachts op gruwelijke wijze huishoudt. Zijn slachtoffers worden onveranderlijk aangetroffen met een zilveren lepel in hun mond. Verder ontbreekt elk spoor.
De door de wol geverfde, cynische hoofdinspecteur Red Metcalfe die met de zaak wordt belast, is als geen ander in staat in de huid te kruipen van de krankzinnige moordenaar. Maar deze keer staat ook hij aanvankelijk machteloos. Langzaam, tergend langzaam, bekruipt hem het gevoel dat de weerzinwekkende moorden wel eens te maken kunnen hebben met zijn broer die al jarenlang in de gevangenis zit, en een duister geheim dat zij delen. Metcalfe's hardnekkig volgehouden speurtocht leidt tot een verbijsterende ontdekking.


 

De Boekenplank : voor de liefhebber van het spannende boek
Nieuws  Naslag  TeKoop  Contact  Zoeken
Verantwoording  in English  FAQ