Homepage: Nieuws: Beldaran's Leestips

 

Beldaran's Leestips

Beldaran geeft in FantasyFan wekelijks een leestip.

- Beldaran [9-7-2004]

Vooruit dan maar eentje extra. Of het echt zo is, weet ik niet maar volgens een aanhoudend en hardnekkig gerucht, zou dit een deeltje zijn, uit de nog niet gepubliceerde memoires van ��n van onze forum leden. Wat ik wel weet: het is geestverruimend, krankzinnig, parano�de derhalve een te gek boek�

Melk, Speed & Alby Starvation� � Martin Millar � 1988

Alby Starvation, de held, of liever de anti-held in zijn compleet gestoorde wereldje, handelt in speed om in leven te blijven. Maar dat laatste lukt niet zo erg, omdat hij lijdt aan een allergie met verschrikkelijke gevolgen. Tot hij ontdekt dat zijn allergische reacties veroorzaakt worden door het nuttigen van melk. Een slok en hij stort ter aarde, de ogen bebloed, de huid zo vaal als een uitgedroogde plant. Met melk meer mis, dus. Een slogan waarmee Alby Starvation zijns ondanks in de publiciteit komt. Dat wordt hem niet in dank afgenomen door de Zuivel Unie, die de afzet van melk tot het nulpunt ziet dalen. Dus wordt zijn gezondheid opnieuw bedreigd� Maar hij weet aan de dood te ontsnappen met de mee- of tegenwerking van al even krankzinnige bijfiguren als Professor Wing, die de straat openbreekt op zoek naar de kroon van Koning Ethelred, de Aziatische speelautomatenridders Wu en Cheng, de huurmoordenares June, die uitgekeken is op filosofie, en de klanten Fran en Julie. Jammerend, ruziemakend en hallucinerend blundert Alby van de ene afgeslagen aanval naar de andere.

In MS&AS wordt een uiterst hilarisch beeld van een wereldje geschetst dat bewolkt wordt door punks, rasta�s, junks, skinheads en wat er verder in Brixton nog meer aan maffers en drop-outs rondloopt, maar dat zelden met zoveel humor is beschreven.

 

De Boekenplank : voor de liefhebber van het spannende boek
Nieuws  Naslag  TeKoop  Contact  Zoeken
Verantwoording  in English  FAQ