Homepage: Nieuws: Beldaran's Leestips

 

Beldaran's Leestips

Beldaran geeft in FantasyFan wekelijks een leestip.

Als interim-tipper deze week - Maria Louisa [21-5-2004] De Santaroga barri�re / Frank Herbert

Moeilijk zo�n leestip. Mijn fantasy/sf boekencollectie is er ��n van vooral de laatste jaren dus met titels die velen van jullie wel bekend zullen voorkomen. Voor de 1e tip wilde ik eigelijk kiezen uit wat ouder werk, maar daar heb ik niet zo heel veel van.
Mijn 1e kennismaking met SF was Frank Herbert en ik was gelijk helemaal verslingerd aan �Duin�. Later kwam ik een ander boek van hem tegen, ook een heel leuke eigenlijk en die wil ik bij deze als leestip opdragen.

De Santaroga barri�re Frank Herbert

In Santaroga sluit de bevolking zich tegen alle invloeden van de buitenwereld af. Hoewel handelsreizigers en toeristen de toegang tot de stad niet wordt geweigerd, wordt hen wel op niet mis te verstane wijze meegedeeld dat ze niet welkom zijn en zo snel mogelijk dienen te verdwijnen.
Santaroga heeft een geheim en daarin blijkt de Jaspers co-op een belangrijke rol te spelen.
Gilbert Dasein wordt door zijn opdrachtgevers naar Santaroga gestuurd om dat geheim te ontsluieren. Hij heeft de opdracht daartoe vooral om persoonlijke redenen geaccepteerd, omdat hij hoopt zijn vroegere verloofde Jenny, die hij op de universiteit had leren kennen en die inwoonster is van Santaroga, terug te zien.
Dasein slaagt er na veel moeite in te ontdekken wat de inwoners van de stad zo geheimzinnig aan elkaar bindt, doch zal die ontdekking nooit meer willen � en kunnen � rapporteren aan zijn opdrachtgevers �.

Ik hoop dat jullie ervan zullen genieten. Groetjes.
  

 

De Boekenplank : voor de liefhebber van het spannende boek
Nieuws  Naslag  TeKoop  Contact  Zoeken
Verantwoording  in English  FAQ