Homepage: Nieuws: Beldaran's Leestips

 

Beldaran's Leestips

Beldaran geeft in FantasyFan wekelijks een leestip.

- Beldaran [19-3-2004]

Nee, het is geen boek over films en (zover ik weet) ook niet verfilmd, maar het is wel een �film� boek. Het is een messcherpe satire, waarin de auteur, met bijtende, vaak hilarische pen de schuldigen zoekt voor het dagelijkse geweld om ons heen.

Popcorn� � Ben Elton � 1997

In Popcorn draait het om Bruce Delamitri, een waanzinnig succesvolle filmregisseur, Hollywoods oogappel. Hij maakt uiterst gewelddadige, maar zeer artistiek verantwoorde, postmoderne films die druipen van de ironie. Zijn killers zijn cool en zij moorden cool, in mooie pakken en met prettige muziek op de achtergrond.

De avond die de mooiste van zijn leven had moeten zijn � de avond waarop Delamitri de felbegeerde Oscar in ontvangst neemt voor zijn nieuwste film �Ordinary Americans�- mondt uit in een ijselijke nachtmerrie. Wanneer hij na afloop van het feest met een Oscar in de ene en een Playboy-meisje aan de andere arm zijn huis binnenstapt, wachten hem twee ongenode gasten: psychotische moordenaars, fans van zijn film, die gezocht worden voor het plegen van het soort zinloze moordpartijen waarop Delamitri zijn kijkers pleegt te vergasten. Hun doel: hem voor het oog van de toegesnelde camera�s hun schuld in de schoenen schuiven. En zo botsen feit en fictie in het vredige leven van Bruce Delamitri.

Een serieuze, complexe, rijk gestructureerde en ongehoord geestige roman over de relatie tussen kunst en maatschappij en over verantwoordelijkheid.
 

 

 


  

 

De Boekenplank : voor de liefhebber van het spannende boek
Nieuws  Naslag  TeKoop  Contact  Zoeken
Verantwoording  in English  FAQ