Homepage: Nieuws: Beldaran's Leestips

 

Beldaran's Leestips

Beldaran geeft in FantasyFan wekelijks een leestip.

- Beldaran [07-11-2003]

Zoals toegezegd, deze week draag ik mijn lees tip op aan Kees Buis en zijn boekenplank, http://www.deboekenplank.nl/nieuws/blt/blt.htm want slechts ��n schrijver met een U is wel een beetje zielig, en hoewel ik op mijn boekenplankje ook geen andere U schrijver heb staan, heb ik nog wel�

Krumnagel� � Peter Ustinov � 1993

Hoe een vechter voor het recht de wereld op zijn kop bestrijdt.

Als geen ander weet Bart Krumnagel, dat de wereld verdeeld is in �good guys�en bad guys�. Daarvoor is hij immers inspecteur van politie en een fel jager op iedereen die de wet overtreedt of op een andere manier afwijkt van het Amerikaanse levenspatroon in �Gods grootste land�.
Van zijn dankbare stadsgenoten krijgen Krumnagel en zijn vrouw een reis om de wereld aangeboden. Ze vertrekken naar Engeland en komen daar in een voor hen volkomen onbekende wereld terecht.
In een Londense pub raakt Krumnagel verwikkeld in een vechtpartij met een Schot, die daarbij om het leven komt. Er volgt een schitterend beschreven, Britser dan Brits proces en een gevangenisstraf die erg lang lijkt te gaan duren�

Krumnagel is een meesterlijke boek met spitse karakters en een soms goedmoedige, soms ook keiharde spot, die zich in het bijzonder richt tegen talrijke conventies en �types�.

Met Krumnagel bewijst PU opnieuw zijn vakmanschap. Het is zijn speciale talent om met verdraaide waarheden en komische vindingrijkheid de chaos te laten zien van een wereld die voortdurend op zijn kop staat.


 

 

De Boekenplank : voor de liefhebber van het spannende boek
Nieuws  Naslag  TeKoop  Contact  Zoeken
Verantwoording  in English  FAQ