Homepage: Nieuws: Beldaran's Leestips

 

Beldaran's Leestips

Beldaran geeft in FantasyFan wekelijks een leestip.

- Beldaran [19-9-2003]
Daar zondag de herfst begint, leek het mij wel aardig om vandaag te kiezen voor een herfstig boek��.

Herfst� � Jeffrey Lent � 2000

Deze roman is een grootse, epische vertelling die drie generaties van een bijzondere familie omspant � en het gruwelijke geheim dat ze met zich meedragen. Het verhaal begint aan het eind van de Amerikaanse Burgeroorlog, en houdt de lezer gevangen tot diep in de twintigste eeuw.

Als Norman Pelham, een jonge boerenzoon uit Vermont, als soldaat de mysterieuze Leah, een weggelopen slavin, tegen het lijf loopt, is het liefde op het eerste gezicht. De rest lijkt eenvoudig: Norman en Leah trouwen en vormen jarenlang een liefderijk en hecht gezin. Totdat de zware last van het verleden die Leah met zich meetorst haar te veel wordt. Tot verbazing van haar familie neemt zij op een dag het onwrikbare besluit in haar eentje af te reizen naar haar geboorteplaats om eindelijk het verleden onder ogen te zien. Als zij terugkeert, is zij onherkenbaar veranderd en voor haar familie onbereikbaar geworden. Uiteindelijk is het haar kleinzoon die jaren later Leahs dramatische geheim zal ontsluieren.

In De herfst draait het op een aangrijpende manier om een vraag die de mensheid al eeuwen bezighoudt: is het mogelijk te leven zonder besef van het eigen verleden, van familie en achtergrond? Wat maakt iemand tot een volwaardig mens? Met De herfst heeft Jeffrey Lent een Imposante roman geschreven, die al voor publicatie wereldwijd de aandacht trok als een unieke literaire prestatie � en een onvervalste page-turner. 

 

De Boekenplank : voor de liefhebber van het spannende boek
Nieuws  Naslag  TeKoop  Contact  Zoeken
Verantwoording  in English  FAQ