Homepage: Nieuws: Beldaran's Leestips

 

Beldaran's Leestips

Beldaran geeft in FantasyFan wekelijks een leestip.

25-07-2003: MACABERE LIEFDE - anthologieMacabere liefde

Wel zoals beloofd een bundel liefdesverhalen, maar dan niet van die saaie romantische, verhaaltjes, maar een uiterst leerzame bundel, van twee�ntwintig auteurs die de term �gek op elkaar zijn� een geheel nieuwe inhoud weten te geven...

Macabere Liefde - samenstellers Nancy Collins, Edward Kramer & Martin Greenberg - 1997

Stephen King is op zijn best indien hij afrekent met de romantische liefde in �Lunch in het Gotham Caf�. Zwem met Richard Laymon in een meer van dodelijke vermaak, dans met Kathe Koja�s ballerina, wier honger zelfs door een leger van minnaars niet gestild kan worden, en wees getuige van Ed Gormans hereniging met een tienerliefde.

Voor een compleet overzicht, van al het liefelijks dat in deze bundel is opgenomen, verwijs ik jullie gemakshalve naar de boekenplank van Kees Buis ..\..\naslag\antho\macabereliefde.htm 

Als je nu werkelijk van plan bent om deze bundel te gaan lezen (en ik hoop echt dat je dat zult doen), denk dan aan deze waarschuwing die voorkomt uit het feit dat ik me sterk verdiept heb in de inhoud van dit boek. Gehoorzaam als je moet aan die beroemde laatste woorden van Het Ding - �Blijf op de lucht letten!�- en sta jezelf toe, iedere avond als je de neiging voelt, onder je bed te kijken. Maar hou vooral, voor alle veiligheid, iets dat veel dichterbij is in de gaten, iets halverwege de hemel en de vloer: dat eindeloos mysterieuze ding naast je in bed, je partner.

Tot slot, zoals een tweede huwelijk weleens schalks �de triomf van de hoop over de ervaring wordt genoemd�, zo wordt ook hier een uitdaging geboden: Als je onmiddellijk na het lezen van deze verhalen nog steeds de behoefte voelt met iemand het bed in te duiken, dan is dat duidelijk de triomf van de biologie over de verbeelding.

 

 

De Boekenplank : voor de liefhebber van het spannende boek
Nieuws  Naslag  TeKoop  Contact  Zoeken
Verantwoording  in English  FAQ