Homepage: Nieuws: Beldaran's Leestips

 

Beldaran's Leestips

Beldaran geeft in FantasyFan wekelijks een leestip.
Braindad neemt tijdens Beldaran's vakantie de honneurs waar...

31-05-2003: Verdwenen, maar niet vergeten - Phillip Margolin Verdwenen maar niet vergeten

Juni is traditiegetrouw de maand van het spannende boek, alle reden dus om jullie twee boeken in die richting te tippen. Maar eerst wijs ik iedereen nog even op de Vrij Nederland van deze week, daarin opgenomen de jaarlijkse 'Thriller en detective-gids' met meer tips en recensies dan ik jullie ooit zou kunnen geven. Heb je hem gemist dan kun je trouwens ook deze website even checken, daar staan alle recensies van de afgelopen jaren: www.wi.leidenuniv.nl/home/kosters/vnster.html

Goed, de boeken. Dat zijn er twee omdat ik niet kon kiezen.
Allereerst wil ik jullie wijzen op 'Verdwenen, maar niet vergeten' van Phillip Margolin. Een van de spannendste en meest gruwelijke boeken die ik ooit las.
Advocate Betsy Tannenbaum begint naam te maken als verdedigster van mishandelde vrouwen. Dan neemt ze de rijke projectontwikkelaar Martin Darius als cli�nt. Maar wat heeft hij te maken met de seriemoordenaar die slechts een roos achterlaat met de boodschap 'verdwenen, maar niet vergeten'?
Het bijzondere van dit boek is dat je op ��n kwart van het verhaal alles wel lijkt te weten. Case closed, zou je zeggen. Maar dan komt er een partij bagger boven... Onbegrijpelijk!

Het tweede boek dat ik onder jullie aandacht wil brengen is 'De terechtstelling' van Val McDermid. Bij sommige boeken zie je meteen de beelden van de mini-serie die de BBC er ongetwijfeld van gaat maken. Dit is er zo een. Ik aarzel te schrijven of ik dit boek nou 'gelezen' of 'gekeken' heb.
In een van god en de wereld verlaten gehucht verdwijnt een meisje. En wat er dan allemaal gebeurt blijft je tot de laatste pagina verbazen. Absoluut meesterwerk in het genre!

Voor de zoekers, beide boeken zijn in pocket verkrijgbaar.
 

 

 

De Boekenplank : voor de liefhebber van het spannende boek
Nieuws  Naslag  TeKoop  Contact  Zoeken
Verantwoording  in English  FAQ