Homepage: Nieuws: Beldaran's Leestips

 

Beldaran's Leestips

Beldaran geeft in FantasyFan wekelijks een leestip.

10-01-2003: De Heilige Lans - Stephen Lawhead

Aangezien volgende maand het tweede deel 'Het Zwarte Kruishout' uit de 'Kruisvaarders' trilogie wordt uitgebracht, breng ik graag het eerste deel onder de aandacht.

'De Heilige Lans' - Stephen Lawhead - '01

Een adembenemende zoektocht van een Keltische jongen in de ruige en mystieke wereld van de kruisvaarders.

In 1095 verklaart paus Urbanus II de heidenen de oorlog. Koningen, prinsen en rijke landeigenaren uit heel Europa geven gehoor aan zijn oproep om aan de kruistocht deel te nemen.
Terwijl zijn vader en broers op weg gaan om Jaruzalem te veroveren, moet Murdo Ranulfszoon, de jongste zoon van de landheer van Hrafnb˙ op het eiland Orkney, thuisblijven om het landgoed van de familie te beheren. Wanneer echter de corrupte bisschop van Orkney zich op slinkse wijze van het landgoed meester maakt, reist Murdo zijn vader en broers achterna om hun hulp in te roepen. Zijn reis voert hem tot in het hart van de beschaving, het Middellandse Zeegebied, waar keizer Alexius alles op alles zet om de schade die de kruisvaarders aanrichten, zoveel mogelijk te beperken. Onderweg komt Murdo in aanraking met een groepje monniken van een geheimzinnige kloosterorde. Zij reizen naar het Heilige Land als adviseurs van de koning van Noorwegen, maar hebben ook zo hun persoonlijke doelstellingen. Ondanks zijn aanvankelijke tegenzin raakt Murdo met huid en haar bij de vervulling van hun visioenen betrokken - en krijgt hij een relikwie in handen dat zijn leven ingrijpend zal be´nvloeden.

 
 


 

 

 

De Boekenplank : voor de liefhebber van het spannende boek
Nieuws  Naslag  TeKoop  Contact  Zoeken
Verantwoording  in English  FAQ