Homepage: Nieuws: Beldaran's Leestips

 

Beldaran's Leestips

Beldaran geeft in FantasyFan wekelijks een leestip.

09-08-2002: Popcorn - Ben Elton

Deze keer kreeg ik de tip aangereikt op een presenteerblaadje van een collega die me vertelde, dat ze net een DVD speler heeft aangeschaft, en de leestip is....

Popcorn - Ben Elton - 1997

In Popcorn draait het om Bruce Delamitri, een waanzinnig succesvolle filmregiseur, Hollywoods oogappel. Hij maakt uiterst gewelddadige, maar zeer verantwoorde, postmoderne films die druipen van de ironie, Zijn killers zijn cool en zij moorden cool, in mooie pakken en met prettige muziek op de achtergrond.

De avond die de mooiste van zijn leven had moeten zijn - de avond waarop Delamitri de felbegeerde Oscar in ontvangst neemt voor zijn nieuwste film 'Ordinary Americans' mond uit in een ijselijke nachtmerrie. Wanneer hij na afloop van het feest met een Oscar onder de ene en een Playboy-meisje aan de andere arm zijn huis binnenstapt, wachten hem twee ongenode gasten: psychotische moordenaars, fans van zijn films, die gezocht worden voor het plegen van het sooort zinloze moordpartijen waarop Dilamitri zijn kijkers pleegt te vergasten. Hun doel: hem voor het oog van de toegesnelde camera's hun schuld in de schoenen te schuiven.

En zo botsen feit en fictie in het zo vredige leven van Bruce Delamitri.

Popcorn is een messcherpe satire, waarin stand-up comedian Ben Elton met bijtende, vaak hilarische pen de schuldigen zoekt voor het dagelijkse geweld om ons heen.

Over Popcorn en Ben Elton:

Ben Etons schrijfstijl is even snel en furieus als zijn teksten als stand-up comedian. Schitterend.

Snel en geestig, en zeer beheerst geschreven.

Een serieuze, complexe, rijk gestructueerde en ongehoord geestige roman over de ralatie tussen kunt en maatschappij en over verantwoordelijk

Waarschijnlijk wel de meest humoristische en leesbare roman van het jaar (jurylid Booker Prize)

 

 

 

De Boekenplank : voor de liefhebber van het spannende boek
Nieuws  Naslag  TeKoop  Contact  Zoeken
Verantwoording  in English  FAQ