Homepage: Naslag: Auteursregister: A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z


RUSSELL, Craig

Schotland, -
 

Bibliografie:

Romans

De kleur van verraad / Craig Russell

ADELAARSBLOED
2005, Baarn: De Fontein, 332pag., ISBN 90-261-2196-2, 2e druk
vert.van: Blood Eagle (London: Hutchinson, 2005), vert.uit het Engels: Martin Jansen in de Wal
omslag: Studio Eric Wondergem
Het e-mailbericht was gericht aan inspecteur Fabel. "Tijd is een vreemd begrip, vindt u niet? Ik schrijf dit en u leest dit en we delen hetzelfde moment. Toch, als ik dit schrijf, hoofdinspecteur, slaapt u en leeft mijn volgende slachtoffer nog, en als u dit leest, is ze allang dood. Zo duurt onze dans voort." Bij het eerste slachtoffer waren de longen eruit gerukt. Wanneer dezelfde gruwelijke, rituele methode ook gebruikt wordt bij de tweede moord, is het duidelijk dat er een seriemoordenaar aan het werk is. Maar er is geen enkel direct en overtuigend bewijs dat de twee moordzaken met elkaar verbindt. Behalve het uitdagende e-mailtje aan hoofdinspecteur Jan Fabel. Fabel doet wanhopige pogingen om de zaak op te lossen voordat er meer slachtoffers vallen. Maar hij ontdekt tijdens het onderzoek meer tegenstrijdigheden dan verbanden, en hoe dieper hij graaft, hoe meer vragen hij opwerpt. Hoe kan hij een moordenaar opsporen die geen enkel spoor achterlaat, wiens slachtoffers bijna opzettelijk willekeurig uitgekozen lijken te zijn en wiens motieven teruggrijpen naar de diepste en donkerste kanten van de menselijke ziel?

BROEDER GRIMM
2006, Baarn: De Fontein, 302pag., ISBN 90-261-2197-0, 1e druk april 2006
vert.van: Brother Grimm (London: Hutchinson, 2006), vert.uit het Engels: Pieter Janssens
omslagontwerp: Studio Eric Wondergem, omslagillustratie: Getty Images
Hamburg wordt opgeschrikt door een moordenaar die de sprookjes van de gebroeders Grimm op een wel heel lugubere manier interpreteert. Op verschillende plaatsen in de stad worden lijken gevonden, waarbij de plaats delict een scene is uit een sprookjes en de slachtoffers teksten uit of verwijzingen naar het sprookje in hun handen hebben. Tegelijkertijd ontstaat in de literaire pers de nodige beroering. Een jonge Duitse schrijver heeft een roman gepubliceerd in de vorm van een dagboek van de gebroeders Grimm. Hij suggereert daarin dat een van de broers een kindermoordenaar was. Na de derde 'sprookjesmoord' stort ook de sensatiepers zich op de moorden van Broeder Grimm, zoals de moordenaar intussen wordt genoemd. Terwijl hoofdinspecteur Fabel en zijn mensen naarstig op zoek gaan naar aanknopingspunten, worden ze langzaam aan meegezogen in de geheimzinnige wereld van legenden en volksverhalen, die echter geenszins een sprookjesachtig einde kennen...

DE KLEUR VAN VERRAAD
2007, Baarn: De Fontein, 302pag., ISBN 978-90-261-2198-2, 1e druk oktober 2007
vert.van: Eternal (London: Hutchinson, 2007), vert.uit het Engels: Pieter Janssens
omslagontwerp: Studio Eric Wondergem, omslagillustratie: Corbis/Arsis
Met doorgesneden keel en gescalpeerd ligt milieuactivist Hauser in zijn badkuip. Zijn met rode verf gekleurde haardos ligt even verderop. Een buurman betrapt een vrouw die bezig is de plaats delict grondig schoon te maken. Ze wordt in hechtenis genomen en verhoord. Hoofdinspecteur Jan Fabel leidt het onderzoek naar deze op het eerste gezicht eenvoudige moord. Wanneer na enkele dagen opnieuw iemand wordt vermoord Ún gescalpeerd, moet Fabel de vrouw echter laten gaan. Kort daarna wordt een derde lijk gevonden van 'de Hamburgse Haarsnijder', zoals de moordenaar door de pers inmiddels wordt genoemd. Het spoor loopt wederom dood. Wat hebben de slachtoffers gemeen? Terwijl de druk op Fabel en zijn team toeneemt, doemt een zaak uit het verleden op. Een zaak waarbij verdeeldheid binnen de Rote Armee Fraktion een dodelijke rol speelde. Is rood de kleur van verraad?

Links

Ezzulia : Interview

 

De Boekenplank : voor de liefhebber van het spannende boek
Nieuws  Naslag  TeKoop  Contact  Zoeken
Verantwoording  in English  FAQ