Homepage: Naslag: Auteursregister: A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z


MAY, Peter

Schotland, 20 dec 1951-
Peter May woont met zijn vrouw, schrijfster Janice Hally in Frankrijk
 

 

Bibliografie

The China Thrillers : Margaret Campbell & Li Yan

  1. De vuurmaker (The Firemaker, 1999)
  2. Het vierde offer (The Fourth Sacrifice, 2000)
  3. De moordkamer (The Killing Room, 2000)
  4. De slangenkop (Snakehead, 2002)
  5. De rivaal (The Runner, 2003)
  6. De seriemoordenaar (Chinese Whispers, 2004)

Series

THE CHINA THRILLERS : Margaret Campbell & Li Yan

Li Yan is een detective in de moderne en opwindende metropool Beijing. Hij heeft twee gewelddadige decennia overleefd door hard aan zijn carrire te werken, iets wat hem uiteindelijk het respect van de Chinese samenleving verschaft dat zijn familie in de Culturele Revolutie verloren had. Margaret Campbell is een forensisch pathologe uit Chicago, die zich door een mislukte relatie geheel en al op haar werk stort.

De vuurmaker / Peter May Het vierde offer / Peter May De moordkamer / Peter May De slangenkop / Peter May De rivaal / Peter May De seriemoordenaar / Peter May

De vuurmaker / Peter MayDE VUURMAKER

Drie lijken, twee onderzoekers, n brandende waarheid

vert.van: The Firemaker (1999)
vert.uit het Engels: Stina de Graaf
redactie: Vitataal
omslagontwerp: Julie Bergen
omslagfoto: Fotostock

 

Drukgeschiedenis:
1e druk : 2003, Amsterdam: BZZTH, 416p., 23cm, ISBN 90-453-0172-5, paperback

Flaptekst:
Als Li geconfronteerd wordt met een afschuwelijk verbrand lijk, wordt hij tot zijn afgrijzen door zijn superieuren gedwongen de hulp van Margaret aan te nemen. Hoewel de samenwerking te wensen over laat, vordert het onderzoek gestaag. Maar geen van beiden is bedacht op de uiteindelijke consequenties. Hun vragen leiden tot het openen van een ware doos van Pandora en confronteren de speurders met een angstaanjagende waarheid. Peter May is journalist en televisie-scriptschrijver geweest, totdat hij zich volledig op zijn rmans stortte.

Het vierde offer / Peter MayHET VIERDE OFFER

Vier onthoofdingen, twee onderzoekers, n schokkende waarheid

vert.van: The Forth Sacrifice (London: Hodder & Stoughton, 2000)
vert.uit het Engels: Stina de Graaf
redactie: Vitataal
omslagontwerp: Julie Bergen
omslagfoto: Travel China Guide

 

Drukgeschiedenis:
1e druk : 2003, Amsterdam: BZZTH, 414p., 23cm, ISBN 90-453-0224-1, paperback

Flaptekst:
De eerste drie slachtoffers waren bedwelmd, vastgebonden, gelabeld met n woord en n nummer en deskundig onthoofd. Het vierde slachtoffer werd op dezelfde manier vermoord maar in tegenstelling tot de andere drie was hij geen autochtoon, doch een Amerikaans staatsburger...

De moordkamer / Peter MayDE MOORDKAMER

En massagraf, drie onderzoekers, negentien slachtoffers

vert.van: The Killing Room (London: Hodder & Stoughton, 2000)
vert.uit het Engels: Stina de Graaf
redactie: Vitataal
omslagontwerp: Julie Bergen
omslagfoto: Zefa

 

Drukgeschiedenis:
1e druk : 2004, Amsterdam: BZZTH, 390p., 23cm, ISBN 90-453-0146-6, paperback

Flaptekst:
Wanneer in een massagraf in Shanghai de verminkte lichamen van achttien vrouwen worden ontdekt, gaat detective Li Yan erheen om uit te zoeken of de vondst verband houdt met een onopgeloste moord in Beijing. Hij treft ter plaatse de afschuwelijkste taferelen uit zijn carrire aan. Wederom zijn de autoriteiten genoodzaakt de hulp van de Amerikaanse pathologe Margaret Campbell in te roepen. Margaret, die net haar vader heeft begraven, arriveert in Shanghai en constateert dat Li het dreigt aan te leggen met een andere vrouw. Hij is diep onder de indruk van de knappe, in het jaar van de Tijger geboren Mei-Ling. En hoe kan Margaret, toch een 'buitenlandse duivel', concurreren met dit afdelingshoofd van het serious crime team van Shanghai? De onderzoekers worden geconfronteerd met het weerzinwekkende feit dat de meisjes nog leefden toen er reeds autopsie op hen werd gepleegd. Ze realiseren zich dat zij haast moeten maken om de onmenselijke dader te vinden. En hoe dichter ze deze wrede, koelbloedige moordenaar naderen, hoe meer ze zich bewust worden van hun persoonlijke nachtmerries.

De slangenkop / Peter MayDE SLANGENKOP

En moordenaar, twee onderzoekers, tientallen slachtoffers

vert.van: Snakehead (London: Hodder & Stoughton, 2002)
vert.uit het Engels: Stina de Graaf
redactie: Vitataal
omslagontwerp: Julie Bergen
omslagfoto: Zefa

 

Drukgeschiedenis:
1e druk : 2005, Amsterdam: BZZTH, 320p., 23cm, ISBN 90-453-0148-2, paperback

Flaptekst:
In het verleden hadden de Amerikaanse patholoog Margaret Campbell en de Chinese rechercheur Li Yan een stormachtige relatie. Zij woont en werkt in Houston; hij werkt als liaison-officier op de Chinese ambassade in Washington. Als in Texas een vrachtwagen vol dode Chinese immigranten wordt ontdekt, zijn zij gedwongen opnieuw met elkaar samen te werken. Om achter de waarheid te kunnen komen, moeten zij samen de identiteit achterhalen van de slangenkop, de leider van een grote smokkelbende. Hij zit achter de miljardenhandel in illegale Chinese immigranten. Al snel komen zij tot de conclusie dat er meer aan de hand is: de onfortuinlijke slachtoffers blijken onwetende dragers van een dodelijke lading te zijn. Margaret en Li ontdekken een biologische tijdbom van onvoorstelbare omvang en een moordenaar die op roekeloze wijze de toekomst van de mensheid bedreigt.

De rivaal / Peter MayDE RIVAAL

Zeven dode atleten, twee onderzoekers, een bloedstollend spel

vert.van: The Runner (London: Hodder & Stoughton, 2003)
vert.uit het Engels: Stina de Graaf
redactie: Vitataal
omslagontwerp:
omslagfoto:

 

Drukgeschiedenis:
1e druk : 2006, Amsterdam: BZZTH, 413p., 23cm, ISBN 90-453-0250-0, paperback

Flaptekst:
De Chinese detective Li Yan en de Amerikaanse patholoog Margaret Campbell zijn terug in Beijing en stuiten op een sinistere reeks ongelukken die de toekomst van internationale atleten kan vernietigen. Aan de vooravond van een zwem- en atletiektoernooi tussen Amerika en China pleegt een Chinese topzwemmer zelfmoord en slaat daarmee de hoop op een Chinese overwinning aan diggelen. Als het moord blijkt te zijn, lijkt er een verband te bestaan met een reeks ongelukken die al aan een aantal Chinese topatleten het leven heeft gekost. Li wordt bij het onderzoek gehinderd door een rancuneuze rivaal die op zijn baan aast. Zijn hoop is gevestigd op een kampioene hardlopen, het enige lid van het Chinese atletiekteam dat bereid is om te praten. Tot overmaat van ramp lijkt zij van de aardbodem verdwenen. De vermiste hardloopster is echter Lis enige kans om zijn rivaal de pas af te snijden en zijn carrire, zijn relatie met Margaret en de levens van vele jonge atleten te redden.

De seriemoordenaar / Peter MayDE SERIEMOORDENAAR

Zes onfortuinlijke vrouwen, twee onderzoekers, n leugenaar

vert.van: Chinese Whispers (2004)
vert.uit het Engels:
redactie:
omslagontwerp:
omslagfoto:

 

Drukgeschiedenis:
1e druk : mei 2007, Amsterdam: BZZTH, 448p., 23cm, ISBN 978-90-453-0423-6, paperback

Flaptekst:
Hij noemt zichzelf 'de Beijing Ripper'. Zijn slachtoffers zijn jong, beeldschoon en op gruwelijke wijze verminkt. Angst is voor hem een pleziertje, moord een passie en de dood slechts een spel. Li Yan, hoofd van de politieafdeling zware criminaliteit in Beijing, onderzoekt een gewelddadige seriemoord op jonge vrouwen. Als het vijfde slachtoffer een Amerikaanse is, wordt de pathologe Margaret Campbell ingeschakeld. Dan ontvangt Li een aantal persoonlijke brieven van de moordenaar. Wil Li voorkomen dat zijn eigen leven en dat van zijn familieleden en Margaret wordt verwoest, dan moet hij de werkelijke identiteit van de seriemoordenaar vaststellen.

Links

http://www.petermay.co.uk/
Homepage van Peter May

 

De Boekenplank : voor de liefhebber van het spannende boek
Nieuws  Naslag  TeKoop  Contact  Zoeken
Verantwoording  in English  FAQ