Homepage: Naslag: Auteursregister: A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z


FOX, Chris

Verenigde Staten, -

 

Bibliografie:

Romans

DOEMVLUCHT
2001, Uithoorn: Karakter Uitgevers, 406pag., ISBN 90-6112-031-4, 1e druk
vert.van: Luci in the Sky (2001), vert.door: Eny van Gelder
Amerika en de NAVO zijn toe aan vervanging van hun stealth-gevechtsvliegtuigen en luchtvaartgiganten als Lockheed, Boeing en Linnet/TVR doen er alle voor om deze mega-order binnen te slepen. Vooral de laatste heeft een troefkaart in handen: Linnet beschikt over een revolutionair prototype dat gestuurd wordt door een kunstmatig intelligente computerchip. LUCI, zoals deze superchip wordt genoemd, kan leren en met de piloot communiceren.
Maar er kleeft een kleine smet aan deze triomf van techniek: Maria Haymeyer, een jonge computerdeskundige, beweert namelijk dat zij de ontwerper is van dit programma en dat Linnet LUCI van haar heeft gestolen. En wat misschien nog wel erger is: ze heeft LUCI ontworpen als een computerspelletje waarbij de computer altijd wint van de piloot. Toepassing hiervan in een gevechtsvliegtuig kan alleen maar fatale gevolgen hebben.
Maria dwingt Terry Weston, ex-gevechtsvlieger en bedrijfsspion, haar te helpen. Aanvankelijk gelooft hij niets van Maria's onwaarschijnlijke beschuldiging. Maar hoe meer hij te weten komt, hoe meer hij ervan overtuigd raakt dat Amerika een grote ramp te wachten staat...

 

De Boekenplank : voor de liefhebber van het spannende boek
Nieuws  Naslag  TeKoop  Contact  Zoeken
Verantwoording  in English  FAQ