Homepage: Naslag: Auteursregister: A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z


CORDY, Michael

Groot-BrittanniŽ, -
 

Bibliografie:

Romans

GENIUS
1997, Amsterdam: De Boekerij, 335pag., ISBN 90-225-2263-6,
vert.van: The Miracle Strain (1997), vert.door: Hans Kooijman.
Een DNA-onderzoeker heeft minder dan een jaar de tijd om een geneesmiddel voor zijn doodzieke dochtertje te ontwikkelen. In zijn wanhoop wendt hij zich juist tot degenen die het op zijn leven hebben gemunt...
Wanneer er een moordaanslag wordt gepleegd op de wereldvermaarde DNA-onderzoeker en Nobelprijswinnaar Tom Carter, is niet hij het slachtoffer, maar zijn vrouw. Na sectie blijkt dat zij leed aan een erfelijk overdraagbare, uiterst agressieve vorm van kanker. Onderzoek bij hun enige dochtertje wijst uit dat ook zij de ziekte snel zal krijgen. Tom heeft minder dan een jaar de tijd een medicijn te ontwikkelen dat haar ziekte kan stoppen - en dat slechts met zeer onorthodoxe methodes...
De moordenaars van Carters vrouw zitten intussen niet stil. Deze fanatieke religieuze groepering meent dat de wetenschapper met zijn genetische manipulaties voor God speelt en hij zal dat met de dood moeten bekopen. Onwetend van dit alles wendt Carter zich juist tot deze groep, in een wanhopige poging het leven van zijn dochter te redden. Met Genius voert Michael Cordy de lezer mee in een intrigerende wereld van genen, cellen en DNA. En ondertussen raast de ijzingwekkende plot voort...

 

ZERO TOLERANTIE
2000, Amsterdam: De Boekerij, 352pag., ISBN 90-225-2722-0,
vert.van: Crime Zero (1999), vert.door: Ronald Beek, omslagontwerp: Hesseling Design, Ede
Misdaad. De oorzaak is eenvoudig. De oplossing ook.
Het is het jaar 2008. Criminaliteit en geweld vormen een wereldwijde epidemie. Alle methoden om het geweld terug te dringen, hebben gefaald. Het probleem moet bij de wortel worden aangepakt. De meeste misdadigers zijn mannen. Je mag dus aannemen dat het geweld zal afnemen, als je de agressie van mannen weet in te tomen.
Operatie Geweten lijkt de oplossing te bieden: het is een stoutmoedige poging van wetenschappers, politici en justitieel medewerkers om door middel van gen-therapie de agressie van mannelijke misdadigers in te tomen. Daarmee zou een doeltreffende behandeling van gewelddadig gedrag zijn gevonden.
Maar sommigen hebben andere plannen. En de mooie droom van Operatie Geweten stoomt af op een regelrechte nachtmerrie: die van Zero tolerantie.
Met Zero toleratie schreef de Engelsman Michael Cordy een ijzingwekkende thriller waarin hij de huidige kennis rondom agressie en gen-therapie ťťn stapje verder voert. Wat vandaag wordt geschreven, zou in de nabije toekomst werkelijk kunnen gebeuren!


 

LUCIFER
2002, Amsterdam: De Boekerij, 349pag., ISBN 90-225-3110-4, 1e druk mei 2002
vert.van: Lucifer (2001), vert.door: Paul Witte, omslagontwerp: Hesseling Design, Ede
Licht deelt het universum in tweeŽn: dag en nacht. Goed en kwaad. Leven en dood. Nu wordt geprobeerd aan de hand van licht, en met een nieuwe generatie optische computers, antwoord te geven op een eeuwenoude vraag: Wat gebeurt er als we sterven?
Maar dit kan leiden tot gevaarlijke kennis, zo merkt de jonge en briljante neuroloog Miles Fleming al snel. Om de waarheid te vinden, moet hij alle zekerheden uit wetenschap en godsdienst in twijfel trekken en een weg inslaan die vraagtekens oproept bij alles waarin hij gelooft.
Wanneer hij de waarheid bijna gevonden heeft, komt hij tot de slotsom dat er vragen zjin die maar beter niet beantwoord kunnen worden. Maar dan is het al te laat en is Flemings leven in gevaar.


 

 

De Boekenplank : voor de liefhebber van het spannende boek
Nieuws  Naslag  TeKoop  Contact  Zoeken
Verantwoording  in English  FAQ