Homepage: Naslag: Auteursregister: A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z


BLACK, Ingrid

Pseudoniem van een schrijversechtpaar uit Noord-Ierland.
Zij is journalist en hij wenst onbekend te blijven.

Bibliografie:

Romans

GEVALLEN MEISJES
2003, Amsterdam: Anthos, 384pag., 21,5x13,5cm, ISBN 90-414-0818-5, 1e druk november 2003
vert.van: The Dead (2003), vert.uit het Engels: Sandra van de Ven,
omslagontwerp: Studio Jan de Boer BNO, omslagillustratie: Tony Stone / Getty Images
Vijf levens zal ik opofferen. En ik geef u zeven dagen om mij te vinden. De zeven dagen beginnen met Maria. Ik houd haar nu al een tijdje in de gaten. Bid voor haar. Vijf jaar geleden verdween Ed Fagan en sindsdien is er niets meer vernomen van de seriemoordenaar die bekend staat als de Nachtjager. Tot vandaag. Een krant in Dublin heeft een angstaanjagende brief ontvangen van iemand die beweert Fagan te zijn en waarin een nieuw schrikbewind wordt aangekondigd. Saxon, een voormalig FBI-agente, was bezig een boek over Fagan te schrijven toen hij verdween. Zij is er absoluut van overtuigd dat hij nu niet de verantwoordelijke kán zijn. Wanneer hoofdinspecteur Grace Fitzgerald en haar team proberen het oude spoor op te pikken, moet Saxon hen ervan zien te overtuigen dat de voor de hand liggende verklaring misschien niet de juiste is.

HET DUISTER
2004, Amsterdam: Anthos, 390pag., 21,5x13,5cm, ISBN 90-414-0912-2, 1e druk oktober 2004
vert.van: The Dark (2004), vert.uit het Engels: Sandra van de Ven,
omslagontwerp: Studio Jan de Boer BNO, omslagillustratie: Vincent Besnault / Getty Images
De met de dood bedreigde fotograaf Felix Berg zoekt contact met voormalig FBI-agente Saxon. Hij wil haar om middernacht bij de vuurtoren van Howth ontmoeten. Door ervaring voorzichtig geworden stemt Saxom met tegenzin in. Zou het een valstrik zijn?
Dat is het niet en Saxon wordt halsoverkop betrokken bij een serie ogenschijnlijk motiefloze moorden die de stad in hun greep houden. Vier keer heeft de schutter - de Marxman - toegeslagen en al die keren heeft de politie van Dublin geen aanwijzingen kunnen vinden.

 

De Boekenplank : voor de liefhebber van het spannende boek
Nieuws  Naslag  TeKoop  Contact  Zoeken
Verantwoording  in English  FAQ