Homepage: Naslag: Auteursregister: A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z


BERGER, Olga Marie

Nederland, -

Bibliografie:

Series

TRUI

TRUI EN DE ONLINE-MOORD
Groningen: Gopher Publishers, 244pag., ISBN 90-5179-072-4, 182e druk december 2003
Het is hartje winter. Het dorp wordt opgeschrikt door de verdwijning van Marie, een welgestelde dame van onbesproken gedrag. Haar man roept de hulp in van kloosterzuster Trui, die over bijzondere vermogens beschikt. Trui vindt Marie al snel, vermoord vlakbij haar huis. Ze komt er ook al gauw achter dat Marie hele vreemde mailtjes ontving, met een sterk bedreigend karakter. Daar lijkt een heel netwerk achter te zitten en Trui ontrafelt dat draadje voor draadje. Kordaat en inventief volgt zij het ene na het andere spoor. De dreiging komt op een gegeven moment zelfs van binnenuit het klooster en Trui moet het haast met haar leven bekopen.

TRUI EN DE NINE-SEKTE
2003, Groningen: Gopher Publishers, 264pag., ISBN 90-5179-115-1, 10e druk december 2003
Het klooster waar zuster Trui en haar medezusters hun dagen slijten wordt bevolkt door gasten, broeders van andere ordes die een cursus in het klooster volgen. Er wordt meer gefluisterd dan gebruikelijk en ze brengen een geheimzinnige sfeer met zich mee, die tegelijk iets duisters heeft. Steeds vaker is de deur van de computerkamer afgesloten. Trui gaat op onderzoek uit en dan blijkt een aantal van de broeders deel uit te maken van een geheimzinnige sekte. Het gaat op dezelfde sekte als die waar de inspecteur van politie zijn dochter aan kwijt is geraakt. De inspecteur en Trui bundelen hun krachten en zoeken de zaak tot op de bodem uit. Ze komen erachter dat de sekteleden er wel heel vreemde praktijken op na houden. En ze hebben hun zinnen gezet op Trui...

Over de auteur

In 1976 studeerde Olga Marie Berger af als logopediste. Daarna volgde ze een opleiding alternatieve geneeswijzen, met de nadruk op hypnose. Sinds enige tijd geeft ze lessen intu´tief tekenen.  Haar interesse voor astrologie mondde uit in het schrijven van weekhoroscopen voor een internetprovider. Met vele plezier schreef ze het libretto van de musical Aradia uitgegeven bij Fred van Assenberg in Hoorn en gecomponeerd door Gerard de Graaf. Hierna volgden toneelstukken zoals: Een turfje voor Dolfje en Het Nostradamusverband. Ook verzorgde zij de teksten in de muziekboeken: Play it Cool en Mister T's Tips uitgegeven bij muziekuitgeverij van Teeseling. Het beheren van een New Age Forum op internet, waar ze kennis maakte met het verschijnsel chatten, waar ze een column verzorgt en waar ze een aantal artikelen voor schreef, inspireerde haar tot het schrijven van haar eerste misdaadroman: Trui en de online-moord.

Links

Gopher Publishers
Rechtstreeks bij de uitgever bestellen

 

De Boekenplank : voor de liefhebber van het spannende boek
Nieuws  Naslag  TeKoop  Contact  Zoeken
Verantwoording  in English  FAQ