bol.com Partner
Homepage: Naslag: Auteursregister: A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z


ARVIN, Reed

Verenigde Staten (Kansas), -
 

Bibliografie:

Romans

DE LAATSTE WIL
2001, Houten: Unieboek, Van Holkema & Warendorf, 351pag., 23cm, ISBN 90-269-8210-0, 1e druk (en 2e druk)
vert.van: The Will (New York: Scribner, 2000), vert.door: Mariëtte van Gelder
omslagontwerp en digital artwork: Hans van den Oord
Henry Mathews Jr. is een jonge, briljante jurist op een van de grootste advocatenkantoren van Chicago en hard op weg zijn plek binnen de maatschap te veroveren. Hij wordt naar zijn geboorteplaats in Kansas teruggeroepen, wanneer de rijkste en meest invloedrijke man van de streek overlijdt. Het testament van deze Mr. Crandall is nog opgemaakt door de inmiddels overleden vader van Henry. Wanneer Henry in het bijzijn van de familie het testament voorleest, ontploft de bom: bijna al zijn vermogen laat Crandall na aan de Vogelman, de lokale dorpsgek. Deze leeft op een bank in het park, temidden van zijn gevleugelde vrienden. De zoon van Crandall is razend en wenst de laatste wil van zijn vader aan te vechten, enkele notabelen willen de kwestie in de doofpot stoppen, andere misgunnen de Vogelman zijn nieuwe rijkdom, maar Henry vindt het zijn plicht als advocaat om de dorpsgek te beschermen. Ondertussen eisen zijn verloofde en zijn grote baas uit Chicago zijn aanwezigheid aldaar en staat Henry voor de keuze om het verleden te ontrafelen of zijn eigen toekomst te beschermen. Langzaam gaat de beerput van het dorp open en komen de keuzes van het verleden naar boven. Keuzes die nauw verbonden blijken met het testament.

HET LAATSTE AFSCHEID
2004, Houten: Unieboek, Van Holkema & Warendorf, 312pag., 23cm, ISBN 90-269-8368-9, 1e druk november 2004
vert.van: The Last Goodbye (New York: HarperCollins, 2004), vert.door: Mariëtte van Gelder, omslagontwerp en digital artwork: Hesseling Design
Seks. Naar bed gaan met de vriendin van een cliënt was waarschijnlijk de gedurfste zet van Jack Hammond in zijn carrière als jurist. Maar het was zeker niet de slimste. Hij werd ontslagen bij de elitaire juridische firma waar hij werkte. Twee jaar later kan hij maar net het hoofd boven water houden en zijn zijn cliënten kleine, onbeduidende criminelen.
Macht. Wanneer zijn beste vriend - een computerexpert en ex-junk die zijn leven weer helemaal op de rails had - dood wordt gevonden met een naald in zijn arm, weet Jack dat er iets heel fout is. Hij komt er achter dat zijn vriend geobsedeerd was door de betoverende operazangeren Michelle Sonnier, de echtgenote van de machtigste man van Atlanta.
Geweld. Hoewel in zijn achterhoofd de alarmbellen afgaan - hij wéét dat het wederom op het punt staat zich grote moeilijkheden op de hals te halen - raakt Jack steeds meer betrokken bij Michelle en haar wereld. Wanneer Jack nóg acht mysterieuze sterfgevallen ontdekt, is het te laat om zich terug te trekken...

DILEMMA DOODSTRAF
2006, Houten: Unieboek, Van Holkema & Warendorf, 311pag., 23cm, ISBN 90-269-8492-8, 1e druk februari 2006
vert.van: Blood of Angels (New York: HarperCollins, 2005), vert.door: Harmien L. Robroch
omslagontwerp: Wil Immink, omslagfoto: ImageStore: Robert Greshoff
Thomas Dennehy kreeg als aanklager nationale bekendheid doordat hij voor één moord twee mannen onafhankelijk van elkaar wist te veroordelen. Een 18-jarige jongen kreeg de doodstraf. Een verpleger kreeg zeven jaar omdat het slachtoffer overleed door foutief medisch handelen. Jaren later wordt Thomas opnieuw met de zaak geconfronteerd wanneer een derde de moord bekent en zegt te weten waar het moordwapen ligt. Een heropening van de zaak dreigt. Zou Thomas een onschuldige jongen ter dood hebben veroordeeld? Dit plaatst hem voor een dilemma, omdat hij net op het punt staat in een andere zaak ook de doodstraf te eisen. Ook deze zaak staat als een huis, totdat predikante Fiona Towns verschijnt en de verdacht een volstrekt onverwacht alibi verschaft.

 

De Boekenplank : voor de liefhebber van het spannende boek
Nieuws  Naslag  TeKoop  Contact  Zoeken
Verantwoording  in English  FAQ