Homepage: Nieuws: Beldaran's Leestips

 

Beldaran's Leestips

Beldaran geeft op Ezzulia en Pure Fantasy wekelijks een leestip.

- Beldaran [14-09-2012]

Voor vandaag koos ik voor het zelfstandige vijfde deel uit de ‘Odd’ Thomas serie. Hoewel alle delen zelfstandig te lezen zijn, is het mede door de verwijzingen wel zo leuk om de eerdere boeken: De gave, De vriendschap, De broeder en De ziener ook te lezen. Het zijn prima speculatieve thrillers. Hoewel het om de inhoud gaat, de “veranderende” voorplaat van dit 5e boek verdiend ook beslist de aandacht.

'Nog nooit had ik zo'n mooi gebied als Roseland gezien, en tegelijkertijd zo'n duistere dreiging ervaren...' Odd Thomas. Odd Thomas is te gast op het landgoed Roseland, het exclusieve buitenverblijf van een eenzame miljardair. Op het eerste gezicht lijkt het de ideale plek om tot rust te komen, maar al snel ontdekt Odd dat de villa grote geheimen herbergt. Odd kan de doden zien, begrijpen en helpen hun laatste doel te bereiken. Maar hij weet dat elke gave een prijs heeft. Odd Thomas is een van de meest geliefde personages van Dean Koontz.

De Miljardair’ – Dean Koontz – 2012

‘Aan het eind van mijn tweede hele dag als gast op Roseland liep ik tegen zonsondergang over het uitgestrekte gazon van het hoofdgebouw naar het eucalyptusbos, toen ik intuďtief mijn pas inhield en me omdraaide. In volle vaart galoppeerde er een zwarte hengst op me af, een groot en zwart dier dat ik al eerder had gezien. Ik had er boeken op nageslagen, zodat ik inmiddels wist dat het om een Fries raspaard ging. Het dier werd bereden door een blonde vrouw in een wit nachtgewaad. Doordat ze een geest was, maakte ze geen enkel geluid. Ze gaf het paard flink de sporen, en het dier galoppeerde in stilte voort, dwars door me heen, zonder dat in daar iets van voelde. Ik beschik over bepaalde talenten. Niet alleen ben ik een heel behoorlijke snelbuffetkok, maar ook heb ik soms voorspellende dromen. En in wakkere toestand zie ik soms geesten van overledenen die om uiteenlopende redenen de oversteek naar gene zijde nog niet hebben gemaakt. Dit paard en de vrouw leefden niet meer, waren slechts als geesten in onze wereld aanwezig en wisten dat ik de enige was die hen kon zien. De vorige dag was de vrouw al twee keer aan me verschenen, en vanmorgen weer, maar toe op een afstand.’

Zie ook http://www.deankoontz.com/


 

 

De Boekenplank : voor de liefhebber van het spannende boek
Nieuws  Naslag  TeKoop  Contact  Zoeken
Verantwoording  in English  FAQ