Homepage: Nieuws: Beldaran's Leestips

 

Beldaran's Leestips

Beldaran geeft op Ezzulia en Pure Fantasy wekelijks een leestip.

- Beldaran [15-10-2010]

Voor vandaag een recent uitgebrachte herdruk, van een zeer lezenswaardige thriller en ook nog eens aardig geprijsd.

Een tienjarige jongen bekent een moord die hij vijf jaar vóór zijn geboorte heeft begaan… De politie staat voor een raadsel.

De Wreker’ – Sebastian Fitzek – (herdruk) 2010

Strafpleiter Robert Stern krijgt een heel bijzondere nieuwe client. Simon Sachs is tien jaar oud, doodziek door een hersentumor en arriveert per ziekenauto (met Sterns vriendin, een verpleegster, aan het stuur) op de afgesproken plek, een oude verlaten fabriek. Simon beweert daar vijftien jaar geleden, in een vroeger leven, een man vermoord te hebben. Daar zou hij tijdens een hypnose-regressiesessie achtergekomen zijn. De sceptische Stern gelooft er geen woord van, maar ze vinden inderdaad menselijke resten in de fabriek. Kort daarna ontvangt Stern per post een dvd met daarop beelden van zijn tien jaar geleden gestorven babyzoontje Felix en van een 10-jarig jongetje met dezelfde moedervlek als Felix had. Een stem op de dvd belooft hem dat hij Felix zal terugzien als hij de moord die Simon zich herinnert, natrekt. En Simon blijkt zich nog meer moorden te herinneren. Robert, Carina en Simon gaan op onderzoek uit.

‘Toen Robert Stern een paar uur geleden met deze vreemde ontmoeting had ingestemd, wist hij niet dat het een afspraak met de dood zou zijn. Nog minder kon hij vermoeden dat de dood ongeveer één meter drieënveertig lang was, gympen droeg en glimlachend zijn leven zou binnenstappen op een verlaten, troosteloos industrieterrein. ‘Nee, ze is er nog niet, en ik heb weinig zin om nog langer op haar te wachten.’ Ongedurig tuurde Stern door de natgeregende vooruit van zijn auto naar de blinde muren van het fabrieksgebouw honderd meter voor hem uit en verwenste instilte zijn assistente. Zij was vergeten zijn afspraak met zijn vader af te zeggen, die nu woedend aan de andere lijn hing. ‘Bel Carina en vraag verdomme waar ze blijft!’ Stern drukte met kracht op een knop van zijn leren stuurwiel en hoorde wat atmosferisch gekraak door de luidspreker, gevolgd door een hoestbui. Zijn vader was negenenzeventig en een kettingroker. Zelfs die korte tijd in de wachtstand had hij weer een sigaret opgestoken.’Het spijt me, pa,’ zei Stern. ‘Ik weet dat ik vanavond met je zou gaan eten, maar ik moet het uitstellen tot zondag. Er is onverwachts iets tussengekomen.’ Je moet komen. Alsjeblieft! Anders weet ik me geen raad. Nog nooit had hij Carina zo angstig gehoord over de telefoon. Als het toneelspel was verdiende ze een Oscar.’ ‘Misschien moet ik je ook vijfhonderd euro per uur betalen om je zo nu en dan nog eens te zien,’ brieste zijn vader verontwaardigd.’

Zie ook http://www.sebastianfitzek.de/
 

De wreker / Sebastian Fitzek
(eerste druk 2009)

 

De Boekenplank : voor de liefhebber van het spannende boek
Nieuws  Naslag  TeKoop  Contact  Zoeken
Verantwoording  in English  FAQ