Homepage: Naslag: Auteursregister: A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z


FITZEK, Sebastian

Duitsland, 1971-

 

Bibliografie:

Romans

De Therapie / Sebastian Fitzek De gijzeling / Sebastian Fitzek De gijzeling / Sebastian Fitzek De wreker / Sebastian Fitzek De zielenbreker / Sebastian Fitzek De ogenverzamelaar - Sebastian Fitzek

DE THERAPIE
2007, Baarn: De Fontein, 255pag., 22cm, ISBN 978-90-261-2119-7, 1e druk
vert.van: Die Therapie (München: Knaur, 2006), vert.uit het Duits: Jan Smit

DE THERAPIE
2008, Baarn: De Fontein, 280pag., 20cm, ISBN 978-90-261-2410-5, 3e druk
vert.van: Die Therapie (München: Knaur, 2006), vert.uit het Duits: Jan Smit
Geen getuigen. Geen sporen. Geen lijk. Josy, de zieke 12-jarige dochter van psychiater Viktor Larenz verdwijnt onder mysterieuze omstandigheden. Nooit meer wordt iets van haar vernomen. Vier jaar na de verdwijning van zijn dochter trekt Viktor Larenz zich terug in een afgelegen vakantiehuis op een eiland. Op een dag duikt daar de mooie Anna op. Ze wil bij dr. Larenz in therapie omdat ze last heeft van waanvoorstellingen. Daarin duikt steeds een jong meisje op, dat net zo spoorloos verdwenen is als Josy. Viktor hoort haar met tegenzin aan, maar dan blijken er opmerkelijk veel overenkomsten te zijn met de verdwijning van Josy. Anna beschrijft details die een buitenstaander niet kan weten. In de hoop dat ze hem meer over de verdwijning kan vertellen, stemt dr. Larenz toe in de therapie. Maar gaandeweg gaan de vermoeiende en emotionele sessies meer en meer op een dramatisch verhoor lijken en gebeuren er vreemde en onverklaarbare dingen op het eiland?

DE GIJZELING
2008, Baarn: De Fontein, 414pag., 22cm, ISBN 978-90-261-2366-5, 1e druk februari 2008
vert.van: Amokspiel (München: Knaur, 2007), vert.uit het Duits: Annemarie Vlaming

DE GIJZELING
2009, Baarn: De Fontein, 432pag., 22cm, ISBN 978-90-261-2604-8, 2e druk maart 2009
vert.van: Amokspiel (München: Knaur, 2007), vert.uit het Duits: Annemarie Vlaming
De gerenommeerde forensisch osychologe Ira Samen heeft haar zelfmoord zorgvuldig voorbereid. De dood van haar oudste dochter kan ze onmogelijk verwerken. Maar op het allerlaatste moment wordt Ira naar een gijzeling bij een radiozender geroepen. Een psychopaat houdt in de studio een groepje mensen onder schot en speelt een macaber spel: tijdens een uitzending belt hij willekeurige mensen op. Als ze opnemen met een specifieke zin, laat hij een gijzelaar vrij. Doen ze dat niet, dan schiet hij er een dood. De man dreigt net zolang door te spelen tot zijn verloofde bij hem in de studio wordt gebracht. Zij is echter maanden geleden omgekomen bij een ernstig auto-ongeluk, maar de gijzelnemer is er heilig van overtuigd dat ze nog leeft en dat er een samenzwering van de overheid in het spel is. Ira begint aan de schier uitzichtloze onderhandelingen, in de wetenschap dat er miljoenen mensen met haar meeluisteren.

DE WREKER
2009, Baarn: De Fontein, 366pag., 22cm, ISBN 978-90-261-2473-0, 1e druk maart 2009
vert.van: Das Kind (München: Knaur, 2008), vert.uit het Duits: Jan Smit
Op een dag bekent de tienjarige Simon een moord aan advocaat Robert Stern - een moord die hij vijf jaar voor zijn geboorte pleegde. Stern staat voor een raadsel. Zijn verbazing slaat echter om in ontzetting als hij in de kelder die Simon hem beschreven heeft inderdaad de stoffelijke resten van een mens aantreft. Deze vondst is slechts het begin van een bizar avontuur. In zijn brievenbus vindt Stern een dvd met beelden van een tienjarig jongetje dat sprekend lijkt op zijn zoontje Felix, die kort na de geboorte is overleden. De voice-over op de dvd beveelt Stern om binnen een week alle moorden waarover Simon vertelt na te trekken, zonder de politie in te schakelen. Voldoet hij aan deze eis, dan zal hij Stern in contact brengen met Felix. Hiermee begint een gruweltocht door de schimmige onderwereld van Berlijn. Er komen smerige zaken aan het licht, zaken die Stern ondanks al zijn beroepservaring nooit voor mogelijk had gehouden. Wat is er destijds precies gebeurd op de kinderafdeling van het ziekenhuis waar Felix stierf?

DE ZIELENBREKER
2010, Baarn: De Fontein, 264pag., 22cm, ISBN 978-90-261-2689-5, 1e druk maart 2010
vert.van: Der Seelenbrecher (München: Knaur, 2008), vert.uit het Duits: Jan Smit
omslagontwerp: De Weijer Design, omslagillustratie: mauritius images
Drie jonge, levenslustige vrouwen verdwijnen spoorloos. 'De Zielenbreker', zoals hij in de media wordt genoemd, heeft slechts een week nodig om hun levens te verwoesten. Daarna worden ze teruggevonden met een raadselachtig briefje in hun handen geklemd - ongedeerd, maar psychisch gebroken. Dan stoppen de ontvoeringen even plotseling als ze zijn begonnen. Kort voor kerstmis wordt de Zielenbreker weer actief, uitgerekend in de Teufelsbergkliniek, een instelling voor psychiatrische zorg. De artsen moeten ontzet concluderen dat ze hem ongemerkt hebben binnengelaten. Maar is hij een van de medewerkers, of is hij een patiënt? Door een sneeuwstorm raakt de Teufelsberg volledig geïsoleerd van de buitenwereld. Vertwijfeld proberen de bewoners en medewerkers elkaar te beschermen tegen het kwaad, maar in een ijzingwekkende nachtelijke apotheose laat de Zielenbreker zien dat er geen ontsnapping mogelijk is.

HET EXPERIMENT
2011, Baarn: De Fontein, 335pag., 23cm, ISBN 978-90-261-2759-5, 1e druk maart 2011
vert.van: Spliter (Droemer Verlag, 2009), vert.uit het Duits: Annemarie Vlaming
omslagontwerp: De Weijer Design, omslagillustratie: Mark Owen - Hollandse Hoogte / Arcangel
Bij een ongeluk heeft Marc Lucas zijn vrouw en ongeboren kind verloren. Zelf hij hij een splinter in zijn nek, die helse pijnen veroorzaakt. Erger dan dat is de depressie die zich na het ongeluk van hem meester maakt. Dan stuit hij op een advertentie voor een kliniek die experimenteert met het wissen van traumatische gebeurtenissen uit het geheugen. Marc gaat erheen, maar besluit niet deel te nemen aan het experiment omdat zijn gehele identiteit erdoor zou worden gewist. Als hij de kliniek verlaat, zijn er echter verontrustende tekenen dat dit al gebeurd is en begint voor Marc een hallucinatoire zoektocht.

DE OGENVERZAMELAAR
2012, Baarn: De Fontein, 362pag., 23cm, ISBN 978-90-261-2897-4, 1e druk maart 2012
vert.van: Der Augensammler (Droemer Verlag, 2010), vert.uit het Duits: Sonja van Wierst
omslagontwerp: De Weijer Design, omslagillustratie: Imagedock
Eerst doodt hij de moeder, dan ontvoert hij het kind. De vader heeft 45 uur de tijd om het kind te vinden. Als de vader daar niet binnen de tijd in slaagt zal het kind overlijden in zijn schuilplaats. Maar dan is de gruwel nog niet voorbij: bij alle teruggevonden kinderlijkjes ontbreekt het linkeroog. Elk spoor van de moordenaar ontbreekt, maar er is een mogelijke getuige: Alina Gregoriev, een blinde fysiotherapeut die door louter fysiek contact in het verleden van haar patiënten kan kijken. Mogelijk heeft ze recentelijk de ogenverzamelaar behandeld...

Links

De website van de auteur

Ezzulia: Interview

 

De Boekenplank : voor de liefhebber van het spannende boek
Nieuws  Naslag  TeKoop  Contact  Zoeken
Verantwoording  in English  FAQ