Homepage: Naslag: Auteursregister: A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z


DEKKER, Ted

Zoon van een Nederlandse vader en een Amerikaanse moeder,
die emigreerden naar Canada en vervolgens vertrokken naar Indonesië,
waar Ted geboren werd. TD is nu woonachtig in de Verenigde Staten.

 

Bibliografie:

Series

De Cirkel

Zwart Rood Wit

ZWART
De geboorte van het kwaad
2005, Sliedrecht: Librion, 430pag., ISBN 90-5290-011-6, 1e druk juni 2005
vert.van: Black (Westbow Press, 2004), vert.uit het Engels: Willem Keesmaat
omslagontwerp: Line-Art, Dordrecht
2010. Een terroristische aanslag met een dodelijk virus wordt werkelijkheid. In een week tijd zullen vier miljard mensen drager zijn van het dodelijkste virus uit de geschiedenis van de mensheid. Er is geen vaccin, geen antivirus. De enige hoop die de wereld heeft, is Thomas Hunter. Als Thomas in Denver voor een aantal belagers vlucht, ziet hij ternauwernood kans te ontsnappen naar het dak van een gebouw. Dan wordt hij getroffen door een stille kogel... en de wereld om hem heen wordt zwart. Vanuit dat duister komt de verbluffende werkelijkheid van een andere wereld tevoorschijn, een wereld waar het kwaad in bedwang wordt gehouden. Een wereld waar Thomas verliefd is op een mooie vrouw. En dan herinnert hij zich de droom over de achtervolging, wanneer hij merkt dat hij een bloederige hoofdwond heeft. Waar eindigt de droom en waar begint de werkelijkheid? Elke keer dat hij in de ene wereld in slaap valt, wordt hij wakker in de andere. En beide werelden lijken af te stevenen op een enorme catastrophe. Thomas wordt gedwongen tot het uiterste te gaan... en verder, tot voorbij de grenzen van tijd en ruimte. Sommige mensen zeggen dat het lot van de wereld afhangt van elke keuze die we maken. En nu hangt het lot van de wereld af van de keuzes van één man.

ROOD
De heroďsche bevrijding
2005, Sliedrecht: Librion, 407pag., ISBN 90-5290-014-0, 1e druk november 2005
vert.van: Red (Westbow Press, 2004), vert.uit het Engels: Willem Keesmaat
omslagontwerp: Line-Art, Dordrecht
Minder dan een maand geleden was Thomas Hunter nog een mislukte schrijver die koffie verkocht in een Java Hut in Denver. Nu wordt hij zich steeds meer bewust van zijn verantwoordelijkheid om in heroďsche pogingen twee werelden te redden. Hij komt tot de rampzalige ontdekking dat hij eraan meegewerkt heeft dat de dood in beide werelden wordt ontketend. Nu moet hij uitvinden hoe hij dit kwaad kan overwinnen en tegelijkertijd zijn grote liefde kan redden. Of hij nu vergadert met wereldleiders in de ene wereld of een kleine strijdgroep aanvoert in de woestijnen van de andere wereld - Thomas is vastbesloten om de geschiedenis van beide werelden te vernaderen, of om alles op te offeren bij zijn pogingen daartoe.

WIT
De grote achtervolging
2006, Sliedrecht: Librion, 384pag., ISBN 90-5290-016-7, 1e druk april 2006
vert.van: White (Westbow Press, 2004), vert.uit het Engels: Willem Keesmaat
omslagontwerp: Line-Art, Dordrecht
In dit slotdeel van de Cirkel trilogie heeft Thomas Hunter nog maar een paar dagen om de gevaren, het bedrof en de verwoesting te overleven in twee afzonderlijke werelden. Het lot van deze twee werelden hangt volledig af van zijn unieke vermogen om in zijn dromen heen en weer te reizen tussen beide werkelijkheden, en uiteindelijk van de hoogst onwaarschijnlijke keuze van één man. In de ene wereld staat het virus op het punt de mensheid uit te roeien, in de andere wordt Thomas als leider van een dissidente groep, de Cirkel, geconfronteerd met nieuwe vijanden en uitdagingen. Een verboden en onmogelijke liefde dreigt alles te verstoren. In de verrassende afloop moet in een wervelwind van emoties en gebeurtenissen de geschiedenis herschreven worden om een apocalyps af te wenden. Noch de verschrikkingen uit ZWART, noch het verraad uit ROOD kunnen meten met de krachten waartegen Thomas en de Cirkel het moeten opnemen in WIT.

Romans

Dri3 Oogwenk Hemelbestormer Wanneer de hemel huilt Het huis / Frank Peretti & Ted Dekker Obsessie / Ted Dekker Vuur uit de hemel / Ted Dekker Adam / Ted Dekker Kus / Ted Dekker & Erin Healy De dochters van de beul / Ted Dekker

DRI3
2003, Kampen: Uitgeverij Kok, 352pag., ISBN 90-435-0845-4, 1e druk december 2003
vert.van: Thr3e (Nashville: W Publishing Group, 2003), vert.uit het Engels: Roelof Pusthuma
omslagontwerp: Douglas Design BNO
'De tijd om spelletjes te spelen is over, Kevin. Jij zult de wereld niet langer voor de gek houden. Ik heb erover gedacht je te vermoorden, maar dit is veel beter. Dit... dit zal je vernietigen.'
Kevin Parson zit achter het stuur als hij een angstaanjagend telefoontje krijgt. Ene Slater dreigt zijn auto op te blazen, als hij niet binnen drie minuten zijn zonde aan de wereld belijdt. Kevin raakt in paniek. Wie is Slater? Maakt hij zijn dreigementen ook waar? Kevin neemt het zekere voor het onzekere, zet de auto stil en springt eruit. Precies drie minuten later volgt de ontploffing.
Zo begint een nachtmerrie, waarin steeds meer levens op het spel komen te staan. Weer een telefoontje, weer een raadsel, weer een deadline, nog een bomaanslag. En zo zal het doorgaan zolang Kevin zijn zonde niet belijdt. Het probleem is echter dat Kevin niet weet op welke zonde Slater doelt. Geholpen door FBI-agente Jennifer Peters en CBI-agente Samantha Sheer probeert Kevin de identiteit van Slater te achterhalen. Hij blijft hen echter steeds een stap voor met zijn vernuftige, levensgevaarlijke kat-en-muisspelletjes...
Betreeft de wereld van DRI3, waarin niets is wat het lijkt te zijn. Waarin wit zwart is en zwart wit, en je grootste vriend je ergste vijand zou kunnen zijn.

OOGWENK
2004, Kampen: Uitgeverij Kok, 376pag., ISBN 90-435-0846-2, 1e druk augustus 2004
vert.van: Blink (Nashville: W Publishing Group, 2002), vert.uit het Engels: Lia van Aken
omslagontwerp: Douglas Design BNO, omslagillustratie: The Office of Bill Chiaravalle
De briljante Amerikaanse student Seth krijgt een ongewone gave: hij kan flitsen van de toekomst zien. Of beter gezegd, niet van de toekomst, maar van vele mogelijke toekomsten. Zijn pad kruist dat van Miriam, een Saudische prinses, die haar land ontvlucht om te ontkomen aan een gedwongen huwelijk. Er zijn echter grote belangen gemoeid met Miriams huwelijk.  Ze moet dan ook gevangengenomen worden of gedood. Dankzij zijn gave kan Seth haar helpen ontsnappen - maar voor hoelang? Als opgejaagd wild moeten Miriam en Seth hun achtervolgers vóór blijven, terwijl het net steeds strakker om hen heen gespannen wordt.

HEMELBESTORMER
2004, Hoenderloo: Novapres, 376pag., ISBN 90-6318-247-3, 1e druk november 2004
vert.van: Heaven's Wager (2000), vert.uit het Engels: Willem Keesmaat
omslagontwerp: HAS, omslagillustratie: Tony Stone
Hij verloor alles wat hij ooit had willen hebben en riskeerde zijn ziel om te krijgen wat hij verdiende.
Een begaafde, jonge softwareontwerper staat op het punt miljonair te worden... Twee weldoorvoede, strak in het pak zittende bankdirecteuren die iedere gelegenheid uitbuiten... Een trendy geklede grootmoeder die haar gebeden letterlijk handen en voeten geeft... Een mooie, jonge weduwe die een gevaarlijk geheim ontdekt.
Dit zijn de ingrediënten die Hemelbestormer enerzijds tot een psychologische thriller - een fascinerend verslag van de (bijna) perfecte misdaad maakt en anderzijds tot een liefdesverhaal - een verhaal van bitterzoete liefde die (bijna) genoeg is om een ziel te redden. In ieder geval worden we meegenomen in een wereld die reëler en dynamischer is, dan de meeste mensen ooit zullen ontdekken, een wereld waarin de echte drama's van dit universum zich afspelen - en van ons dagelijks leven.

WANNEER DE HEMEL HUILT
2005, Hoenderloo: Novapres, 396pag., ISBN 90-6318-271-6, 1e druk oktober 2005
vert.van: When Heaven Weeps (2001), vert.uit het Engels: Willem Keesmaat
omslagontwerp: HAS, omslagfoto: HAS
Tegen het einde van de Tweede Wereldoorlog, in een dorpje in de Balkan, speelt een groep soldaten een wreed spel met een priester en zijn gemeente. Janjic Jovic doet aarzelend mee. Maar hij is niet voorbereid op de ongelofelijke demonstratie van liefde en de verschrikkelijke gebeurtenissen die daarop volgen. Nu, vele jaren later, zal datzelfde spel tot leven komen in zijn eigen hart. Hij wordt hevig verliefd op de verkeerde vrouw. Nu is het de beurt aan Janjic om het spel te spelen. Maar het kost hem alles.

HET HUIS
Frank Peretti & Ted Dekker
2006, Kampen: Voorhoeve, 329pag., 25cm, ISBN 90-297-1811-0 (978-90-297-1811-0), 1e druk september 2006
vert.van: House (2006), vert.uit het Engels: Roelof Posthuma, omslagontwerp: Bas Mazur
In de onherbergzame bossen van Alabama stranden Jack en Stephanie met autopech. Ze moeten te voet verder gaan, op zoek naar hulp. Als de duisternis invalt, zien ze tot hun opluchting een huis waar ze de nacht kunnen doorbrengen. Weliswaar zijn ze nog steeds ver van de bewoonde wereld, maar in elk geval zijn ze veilig voor de nacht. Denken ze.
In het huis treffen Stephanie en Jack een ander stel aan, Randy en Leslie, die ook in het bos zijn gestrand. Te laat beseffen ze dat ze niet toevallig in dit huis zijn belandt: ze zijn erheen gelokt door de meedogenloze man die nu om het huis heen doolt. Nu kan zijn 'spel' beginnen. Het viertal heeft minder dan twaalf uur de tijd om te ontkomen. Het huis houdt hen echter gevangen met een duistere kracht. De enige manier om eruit te ontsnappen, is verder ín het huis door te dringen. Maar in de geheimzinnige diepten van het huis staan hen angstaanjagende confrontaties te wachten...

OBSESSIE
2006, Kampen: Kok, 399pag., 24cm, ISBN 90-435-1254-0 (978-90-435-1254-1), 1e druk november 2006
vert.van: Obsessed (2006), vert.uit het Engels: Willem Keesmaat, omslagontwerp: Douglas Disign, omslagillustratie: Stephen Gardner, PixelWorks Studio
Een nietsvermoedende man. Een krankzinnige moordenaar. Een onbetaalbare schat. Een obsessie waarvoor alles moet wijken...
Stephen Friedman heeft altijd gedacht dat zijn moeder in het concentratiekamp is omgekomen. Maar wanneer een oude joodse vrouw overlijdt en een mysterieuze aanwijzing nalaat, blijkt dat zij Stephens moeder was - en dat Stephen erfgenaam is van een waardevolle verborgen schat. Stephen raakt volledig door de schat geobsedeerd en zet alles op alles om hem te vinden. Maar er is nog een man die de aanwijzing begrijpt: een seriemoordenaar die al dertig jaar op Stephen wacht. Zijn prooi is hem eenmaal ontsnapt. Dit keer zal hij dat niet laten gebeuren.

VUUR UIT DE HEMEL
2007, Hoenderloo: Novapress, 270pag., 24cm, ISBN 978-90-6318-281-6, 1e druk mei 2007
vert.van: Thunder from Heaven (2002), vert.uit het Engels: Willem Keesmaat, omslagontwerp: HAS, omslagillustratie: Bob Crane
Wat gebeurt er als het kwaad van het terrorisme in aanvaring komt met de liefde van God?
In het prachtige Amazonegebied bloeit een romance op tussen twee jonge mensen. Het leven in de jungle is een sprookje waar je alleen van kunt dromen. Vandaag komt er een einde aan het sprookje. De jungle kent meer dan liefde alleen. Zij herbergt ook een afgrijselijk kwaad. Een duister plan om Amerika op de knieën te brengen door een handvol terroristen. Het plan wordt tot in perfectie uitgevoerd. Amerika's grootste angst wordt bewaarheid. Niets staat totale vernietiging in de weg... Alleen de liefde van een vrouw.

ADAM
2009, Amsterdam: Luitingh, 365pag., 24cm, ISBN 90-245-2803-5, 1e druk januari 2009
vert.van: Adam (2008), vert.uit het Engels: Gert van Santen, omslagontwerp: Karel van Laar, omslagfotografie: Thomas Nelson Inc.
Als je op de duivel in eigen persoon jaagt, hoe ver kun je dan gaan?
Een hoogst ongewone seriemoordenaar, Eve, maakt op gruwelijke wijze stad en land onveilig. Bij al zijn slachtoffers, vijftien vrouwen inmiddels, wordt hersenvliesontsteking als doodsoorzaak geconstateerd. En dat roept vele vragen op. Vragen waar vooralsnog geen antwoord op is. Gedragspsycholoog Daniel Clark - speciaal agent bij de FBI en een man met een bewogen verleden - jaagt op Eve met felle, bijna obsessieve verbetenheid. Zijn leven wordt erdoor beheerst. Na een confrontatie met Eve die nog net niet fataal afloopt, krijgt Daniel Clark onverwacht hulp. In forensisch patholoog Lori Ames vindt hij een partner die zich al net zo obsessief in de zaak vastbijt als hij. Samen doen ze een schokkende ontdekking. Om de ware identiteit van Eve te achterhalen zal Daniel met Lori's hulp de grens tussen leven en dood moeten overschrijden.

KUS
Ted Dekker & Erin Healy
2009, Kampen: Kok, 351pag., 24cm, ISBN 978-90-435-1674-7, 1e druk september 2009
vert.van: Kiss (2008), vert.uit het Engels: P.J. de Gier, omslagontwerp: Bas Mazur, omslagilustratie: Frédéric Grou/Photoshot.com
Ik vertel je alles wat ik weet. Mijn naam: Shauna.
Ik word wakker in het ziekenhuis. In de kamer zit een onbekende jongen die mijn vriendje blijkt te zijn. Naast hem staan mijn oom en mijn draak van een stiefmoeder. Ze geven me de schuld van een auto-ongeluk waarbij mijn broer een ernstige hersenbeschadiging heeft opgelopen en ikzelf bijna ben omgekomen. Maar ik weet van niets. Er ontbreekt een halfjaar uit mijn geheugen. Door mijn hoofd speelt maar één gedachte: Dit kan niet waar zijn. De medicijnen die ze me geven, maken me angstig en verward. Wie kan ik vertrouwen? Voor wie moet ik op mijn hoede zijn? Stukje bij beetje komt mijn herinnering terug. Maar een kus zal nooit meer hetzelfde zijn. Ik denk dat ik gek word. En veel erger: ik denk dat ze me willen vermoorden.

DE DOCHTERS VAN DE BEUL
2010, Amsterdam: Luitingh, 351pag., 24cm, ISBN 978-90-245-3130-3, 1e druk januari 2010
vert.van: Boneman's Daughters (2009), vert.uit het Engels: Jan Steemers, omslagontwerp: Karel van Laar, omslagfoto: Thomas Nelson Inc.
Ze noemen hem Beul, een seriemoordenaar die al zeven jonge vrouwen heeft ontvoerd en gedood tijdens zijn zoektocht naar de perfecte dochter. Wie niet aan zijn torenhoge verwachtingen voldoet, wordt op uiterst pijnlijke wijze vermoord. Ryan Evans, militair, is zozeer met zijn werk getrouwd dat hij van zijn vrouw en dochter vervreemdt. Precies in de periode dat de Beul niet van zich laat horen, zit Evans in Fallujah, Irak. Toeval, of niet? Bij de FBI denken ze er het hunne van...

Vuur / Ted Dekker en Erin Healy Bloedgetuige / Ted Dekker

VUUR
Ted Dekker & Erin Healy
2010, Kampen: Kok, 350pag., ISBN 978-90-435-1755-3, 1e druk 2010
vert.van: Burn (2010), vert.uit het Engels: Lia van Aken
omslagontwerp: Bas Mazur, omslagillustratie: Karina Simonson/Trevillion Images
Jaren geleden werd het zigeunerkamp waar Janeal Mikkado was opgegroeid, aangevallen en volledig platgebrand. Als de dag van gisteren herinnert ze zich het moment waarop ze gedwongen werd te kiezen: haar vriendin Katie redden uit de vlammenzee, of vluchten met het kapitaal dat ze nog maar net had verworven. Nu wordt de grond haar opnieuw heet onder de voeten. Want het vermoeden dat alle zigeuners op dit zwarte dag zijn omgekomen, wordt ingehaald door de werkelijkheid. Niet alleen twee oude bekenden duiken op in haar leven, maar ook iemand die de waarheid kent achter haar geheim. En die zal niet rusten voor Janeal haar schuld heeft afgelost.

BLOEDGETUIGE
2011, Amsterdam: Luitingh, 400pag., ISBN 978-90-245-3635-1, 1e druk januari 2011, paperback met flappen
vert.van: The Bride Collector (2009), vert.uit het Engels: Jan Steemers
omslagontwerp: Karel van Laar, omslagfoto: Getty Images
Een meestermoordenaar laat een spoor van dood en verderf achter. Hij heeft al een aantal slachtoffers gemaakt, telkens buitengewoon mooie, jonge vrouwen, en elk slachtoffer is getooid met een bruidssluier. Vervolgens, bij dode nummer vier, wordt een cryptisch, handgeschreven briefje gevonden. Steeds slaagt de extreem begaafde bruidenvanger erin uit handen te blijven van FBI's special agent Brad Raines: híj bepaalt de regels van het spel. Het lukt Raines niet de zaak op te lossen; uiteindelijk krijgt hij hulp uit een onwaarschijnlijke hoek.

Links

http://www.teddekker.com/
de website van de auteur

 

De Boekenplank : voor de liefhebber van het spannende boek
Nieuws  Naslag  TeKoop  Contact  Zoeken
Verantwoording  in English  FAQ