bol.com Partner
Homepage: Naslag: Auteursregister: A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z


CLARKE, Arthur C(harles)

Groot-Brittanni´┐Ż (Minehead, Somerset), 16 december 1917 - 19 maart 2008
(ACC lived in Sri Lanka for many years)
 

Bibliografie:

Series

ODYSSEE

2001 : Een ruimte-odyssee / Arthur C. Clarke 2001 : Een ruimte odyssee / Arthur C. Clarke 2010 : Odyssee 2 / Arthur C. Clarke 2061 : Odyssee 3 / Arthur C. Clarke 3001 : De Finale / Arthur C. Clarke

2001 : EEN RUIMTE ODYSSEE
gebaseerd op een scenario van Stanley Kubrick en Arthur C. Clarke
1969, Utrecht: A.W. Bruna, Bruna Paperback, 189pag., omslag: Dick Bruna
vert.van: 2001, A Space Odessey (Hollywood: Polaris Productions, 1968), vert.door: J.B. de Mare

2001 : EEN RUIMTE ODYSSEE
1975, Utrecht: A.W. Bruna, Bruna SF 43, 222pag., ISBN 90-229-9043-5,
vert.van: 2001, A Space Odessey (Hollywood: Polaris Productions, 1968), vert.door: J.B. de Mare

2001 : EEN RUIMTE ODYSSEE
1983, Utrecht: A.W. Bruna, Bruna Beterback, 189pag., ISBN 90-229-5337-8,
vert.van: 2001, A Space Odessey (Hollywood: Polaris Productions, 1968), vert.door: J.B. de Mare

2001 : EEN RUIMTE ODYSSEE
1990, Utrecht: A.W. Bruna, Bruna Beterback, 189pag., ISBN 90-229-7941-5,
vert.van: 2001, A Space Odessey (Hollywood: Polaris Productions, 1968), vert.door: J.B. de Mare

2010, ODYSSEE 2
1983, Utrecht: A.W. Bruna, 313pag., ISBN 90-229-5315-7
vert.van: 2010 Odyssey Two (New York: Ballantine, 1982), vert.door: Jean-A. Schalekamp, omslag: Michael Whelan

2061 : ODYSSEE 3
1988, Houten: Bruna, 267pag., ISBN 90-5154-189-9
vert.van: Odyssey Three (1987), vert.door: Jan Smit

3001 : DE FINALE
1998, Utrecht: Het Spectrum, 212pag., ISBN 90-274-6376-5, 1e druk
vert.van: 3001, The Final Odyssey (London: Voyager, 1997), vert.door: Frans Hille

ODYSSEE - bundeling

ODYSSEE OMNIBUS 1
2000, Utrecht: Het Spectrum, 511pag., ISBN 90-274-6796-X, 1e druk, waarin opgenomen:

ODYSSEE OMNIBUS 2
2000, Utrecht: Het Spectrum, 436pag., ISBN 90-274-7230-0, 1e druk, waarin opgenomen:

Romans

In het zand van Mars / Arthur C. Clarke Eilanden in het heelal / Arthur C. Clarke Scheepsramp op de maan / Arthur C. Clarke Tasten in de toekomst / Arthur C. Clarke Dolfijneneiland / Arthur C. Clarke Het rode zand van Mars / Arthur C. Clarke Het rode zand van Mars (1979) / Arthur C. Clarke Aardlicht / Arthur C. Clarke Rendez-vous met Rama / Arthur C. Clarke Maanstof / Arthur C. Clarke

IN HET ZAND VAN MARS
1952, Den Haag: Pax, 295pag., vert.door: Fr. van Oldenburg Ermke, gekartonneerd
1958, Brussel: Reinaert, Met Reinaert de wereld in No. 277
vert.van: The Sands of Mars (1951), vert.door: Fr. van Oldenburg-Emke

EILANDEN IN HET HEELAL
1955, Hoorn: WestFriesland, serie Wetenschap en Fantasie, 190pag., hardcover
vert.van: Islands in the Sky (1952), vert.door: Nic, Oosterbaan, omslag en illustraties: Wim Bink

SCHEEPSRAMP OP DE MAAN
1964, Utrecht: Het Spectrum, Prisma 955, 192pag.
vert.van: A Fall of Moondust (London: Victor Gollancz, 1961), vert.door: B.H. Staal

SCHEEPSRAMP OP DE MAAN
1984, Utrecht: Het Spectrum, Prisma 2384, 192pag., ISBN 90-274-1527-7, 2e druk
vert.van: A Fall of Moondust (London: Victor Gollancz, 1961), vert.door: B.H. Staal

TASTEN IN DE TOEKOMST
1964, Utrecht: Het Spectrum, Prisma 1015,
vert.van: Profiles of the Future (1963), vert.door: A.J. Richel

DOLFIJNENEILAND
1968, Utrecht: Bruna, Maraboe Pockets, M5, 160pag.
vert.van: Dolphin Island (London: Victor Gollancz, 1963), vert.door: Gait L. Berk

DOLFIJNENEILAND
1977, Baarn: De Fontein, Fontein Jeugd, 150pag., ISBN 90-261-1516-4
vert.van: Dolphin Island (London: Victor Gollancz, 1963), vert.door: Gait L. Berk

HET RODE ZAND VAN MARS
1971, Utrecht: A.W. Bruna, Bruna Zwarte Beertjes 1400, 192pag.
vert.van: The Sands of Mars (1951), vert.door: C.A.G. van den Broek

HET RODE ZAND VAN MARS
1979, Utrecht: A.W. Bruna, Bruna SF 103, 224pag., ISBN 90-229-9103-2, 2e druk
vert.van: The Sands of Mars (1951), vert.door: C.A.G. van den Broek
eerder verschenen onder de titel IN HET ZAND VAN MARS

AARDLICHT
1974, De Bilt: De Fontein, Fontein SF, 155pag., ISBN 90-261-0092-2
vert.van: Earthlight (1955), vert.door: Felix Thijssen, omslagontwerp: Karel Thole

RENDEZ-VOUS MET RAMA
1974, De Bilt: De Fontein, Fontein SF, 189pag., ISBN 90-261-0094-9
vert.van: Rendezvous with Rama (1973), vert.door: Daniel Bish

MAANSTOF
1974, De Bilt: De Fontein, Fontein SF, 192pag., ISBN 90-261-0100-7
vert.van: A Fall of Moondust (London: Victor Gollancz, 1961), vert.door: B.H. Staal
eerder verschenen onder de titel: SCHEEPSRAMP OP DE MAAN (Prisma 955)

Stad onder de sterren / Arthur C. Clarke Vakantie tussen de sterren / Arthur C. Clarke Het einde van het begin / Arthur C. Clarke Machtige Aarde / Arthur C. Clarke De diepzee prairie / Arthur C. Clarke De fonteinen van het paradijs / Arthur C. Clarke De verre Aarde / Arthur C. Clarke De verre Aarde (1990) / Arthur C. Clarke Het licht van vroeger dagen / Arthur C. Clarke & Stephen Baxter The Last Theorem / Arthur C. Clarke & Frederik Pohl

STAD ONDER DE STERREN
1974, Amsterdam: J.M. Meulenhoff, Msf 75, 254pag., ISBN 90-290-0218-2, 1e druk
vert.van: The City and the Stars (1953), vert.door: Knut Azimuth

STAD ONDER DE STERREN
1978, Amsterdam: J.M. Meulenhoff, Msf 75, 253pag., ISBN 90-290-0218-2, 2e druk
vert.van: The City and the Stars (1953), vert.door: Knut Azimuth

VAKANTIE TUSSEN DE STERREN
1975, De Bilt: De Fontein, Fontein Jeugd Exclusief, 126pag., ISBN 90-261-1501-6
vert.van: Islands in the Sky (1952), vert.door: Marieke Vliek, omslag: Sjef Nix
ook verschenen onder de titel: EILANDEN IN HET HEELAL

HET EINDE VAN HET BEGIN
1976, Utrecht: A.W. Bruna, Bruna SF 42, 255pag., ISBN 90-229-9042-7,
vert.van: Childhood's End (1953), vert.door: Ruud L?ler
eerder opgenomen in: SCIENCE FICTION OMNIBUS

MACHTIGE AARDE
1977, Utrecht: A.W. Bruna, Bruna SF 72, 271pag., ISBN 90-229-9072-9,
vert.van: Imperial Earth (1975), vert.door: Yvonne Kraak

DE DIEPZEE-PRAIRIE
1976, Laren: Luitingh, 235pag., ISBN 90-245-0375-2,
vert.van: The Deep Range (1957), vert.door: Co de Groot

DE FONTEINEN VAN HET PARADIJS
1982, Utrecht: A.W. Bruna, Bruna Science Fiction, 272pag., ISBN 90-229-7583-5
vert.van: The Fountains of Paradise (1979), vert.door: Peter Cuijpers

DE VERRE AARDE
1986, Utrecht: A.W. Bruna, 226pag., ISBN 90-229-7696-3, 1e druk
vert.van: The Songs of Distant Earth (Lodnon: Grafton Books, 1986), vert.door: Jan Smit

DE VERRE AARDE
1990, Utrecht: A.W. Bruna, 226pag., ISBN 90-229-7942-3, 2e druk
vert.van: The Songs of Distant Earth (London: Grafton Books, 1986), vert.door: Jan Smit

samen met Stephen Baxter
HET LICHT VAN VROEGER DAGEN
2001, Amsterdam: J.M. Meulenhoff, 312pag., ISBN 90-290-7048-X, 1e druk november 2001
vert.van: Light of Other Days (2000), vert.door: Raquel Abbutt, omslagillustratie: Marc Fishman

samen met Frederik Pohl
THE LAST THEOREM
2008, Harper Voyager, 299pag., 24cm, ISBN 978-0-00-728998-1, 1st edition, 1st printing, hardcover with dustjacket

Bundels

In het witte hert / Arthur C. Clarke Even diep ademhalen / Arthur C. Clarke Even diep ademhalen / Arthur C. Clarke De weerbarstige orchidee / Arthur C. Clarke Zomer op Icarus / Arthur C. Clarke Een nieuwe dageraad en andere verhalen / Arthur C. Clarke

IN HET WITTE HERT
1962, Amsterdam: Elsevier, Elsevier Pocket 101, 158pag., omslag: Friso Henstra
vert.van: Tales from the White Heart (1957), vert.door: Mr. E. Franquinet, bevat:

  1. STILTE A.U.B.
  2. JACHT OP GROOT WILD
  3. OCTROOI AANGEVRAAGD
  4. BEWAPENINGSWEDLOOP
  5. DREIGING
  6. DE ABSOLUTE MUZIEK
  7. DE ANTIMILITARIST
  8. ZIJ, DIE NA ONS KOMEN
  9. DE GEEST, DIE HET AL DOORDRENKT
  10. DE MAN DIE DE OCEAAN ZIFTTE
  11. DE WEERBARSTIGE ORCHIDEE
  12. KOUDE OORLOG
  13. DE WEG OMHOOG
  14. DE SCHONE SLAPER
  15. ERMINTRUDE INCH VLIEGT HET RAAM UIT

EVEN DIEP ADEMHALEN
1969, Utrecht: A.W. Bruna, Bruna Zwarte Beertjes 1164,

EVEN DIEP ADEMHALEN: VIERENTWINTIG VERHALEN
1978, Utrecht: A.W. Bruna, Bruna SF 98, ISBN 90-229-9098-2, 3e druk
vert.van: The Other Side of the Sky (1958), vert.door: Ruud L?ler, bevat:

  1. ALLE TIJD VAN DE WERELD
  2. BIER... UIT PRINCIPE
  3. DOOD VAN EEN KATER
  4. EVEN DIEP ADEMHALEN!
  5. GEVEDERDE VRIEND
  6. GROENE VINGERS
  7. DE HEREN VAN DE FBI
  8. IN HET VOORBIJGAAN
  9. EEN KWESTIE VAN DOMICILIE
  10. DE MENS KWAM EN GING
  11. MIJN GROTE LIEFDE
  12. DE MUUR DER DUISTERNIS
  13. DE NEGEN BILJOEN NAMEN VAN GOD
  14. OP GROND VAN GEESTELIJKE WREEDHEID
  15. PER EXPRESSE
  16. PUBLICITEITSSTUNT
  17. ROBIN HOOD F.R.S.
  18. DE ROEP VAN DE STERREN
  19. DE SAMENZWERING
  20. DE STER
  21. UIT DE ZON
  22. VALSE START
  23. DE VERRE AARDE
  24. DE VRIJHEID VAN DE RUIMTE

DE WEERBARSTIGE ORCHIDEE
1973, Utrecht: A.W. Bruna, Bruna SF 23,
vert.van: Tales from the White Heart (1957), vert.door: Mr. E. Franquinet, bevat:

  1. DE ABSOLUTE MUZIEK
  2. DE ANTIMILITARIST
  3. BEWAPENINGSWEDLOOP
  4. DREIGING
  5. DE GEEST DIE HET AL DOORDRENKT
  6. JACHT OP GROOT WILD
  7. KOUDE OORLOG
  8. DE MAN DIE DE OCEAAN ZIFTTE
  9. OCTROOI AANGEVRAAGD
  10. DE SCHONE SLAPER
  11. STILTE, ALSTUBLIEFT
  12. DE WEERBARSTIGE ORCHIDEE
  13. DIE NA ONS KOMEN

ZOMER OP ICARUS
1977, Utrecht: A.W. Bruna, Bruna SF 47, ISBN 90.229.9047.8,
vert.door: C.A.G. van den Broek, bevat:

  1. HERENIGING
  2. JUPITER VIJF
  3. HET LICHT VAN DE DUISTERNIS
  4. MAALSTROOM II
  5. DE NEGEN MILJARD NAMEN VAN GOD
  6. PARASIET
  7. DE SCHILDWACHT
  8. VEILIGHEIDSCONTROLE
  9. DE VERGETEN VIJAND
  10. VOOR HET PARADIJS
  11. EEN WANDELING IN HET DONKER
  12. DE WIND VAN DE ZON
  13. ZOMER OP ICARUS
  14. EEN ZONSVERDUISTERING

EEN NIEUWE DAGERAAD EN ANDERE VERHALEN
1979, Amsterdam: Elsevier, Elsevier SF, 235pag., ISBN 90-10-02511-X,
vert.van: (1968), vert.door: Pon Ruiter, bevat:

  1. DE LEEUW VAN COMARRE
  2. EEN NIEUWE DAGERAAD
  3. ONTMOETING BIJ DAGERAAD
  4. REDDINGSPOGING
  5. SPANNINGBREKER
  6. TECHNISCH MANKEMENT
  7. VAN DE AARDE GESLAGEN
  8. ZONNEZEILEN

Verhalen

 

AANGESPOELD
Castaway (1947)
in: KLEINE SCIENCE FICTION OMNIBUS 3

DE ABSOLUTE MUZIEK
The Ultimate Melody (1956)
in: IN HET WITTE HERT
in: DE WEERBARSTIGE ORCHIDEE

ALLE TIJD VAN DE WERELD
All the Time in the World (1958)
in: EVEN DIEP ADEMHALEN

DE ANTIMILITARIST
The Pacifist (1956)
in: IN HET WITTE HERT
in: DE WEERBARSTIGE ORCHIDEE

BEWAPENINGSWEDLOOP
Armanents Race (1954)
in: IN HET WITTE HERT
in: DE WEERBARSTIGE ORCHIDEE

BIER... UIT PRINCIPE
Watch this Place (1956)
in: EVEN DIEP ADEMHALEN

DIE NA ONS KOMEN
The Next Tenants (1956)
in: DE WEERBARSTIGE ORCHIDEE

DOOD VAN EEN KATER
No Morning After (1954)
in: EVEN DIEP ADEMHALEN

DREIGING
Critical Mass (1957)
in: IN HET WITTE HERT
in: DE WEERBARSTIGE ORCHIDEE

EN DE AARDE GLEED VOORBIJ
Transit of Earth (1971)
in: SPRONG NAAR OMEGA

EVEN DIEP ADEMHALEN
Take a Deep Breath (1957)
in: EVEN DIEP ADEMHALEN

DE GEEST DIE HET AL DOORDRENKT
Moving Spirit
in: IN HET WITTE HERT
in: DE WEERBARSTIGE ORCHIDEE

GESCHIEDENISLES
History Lesson (1949)
in: SCIENCE FICTION VERHALEN
in: SCIENCE FICTION VERHALEN 1

GEVEDERDE VRIEND
Feathered Friend (1957)
in: EVEN DIEP ADEMHALEN

GROENE VINGERS
Green Fingers (1956)
in: EVEN DIEP ADEMHALEN

DE HEREN VAN DE FBI
Security Check (1957)
in: EVEN DIEP ADEMHALEN

HERENIGING
Reunion
in: ZOMER OP ICARUS

IN HET VOORBIJGAAN
Passer-By (1957)
in: EVEN DIEP ADEMHALEN

JACHT OP GROOT WILD
Big Game Hunt (1954)
in: IN HET WITTE HERT
in: DE WEERBARSTIGE ORCHIDEE

JUPITER VIJF
Jupiter Five (1953)
in: ZOMER OP ICARUS

KOUDE OORLOG
Cold War (1957)
in: IN HET WITTE HERT
in: DE WEERBARSTIGE ORCHIDEE

EEN KWESTIE VAN DOMICILIE
A Question of Residence (1956)
in: EVEN DIEP ADEMHALEN

DE LEEUW VAN COMARRE
The Lion of Comarre (1949)
in: EEN NIEUWE DAGERAAD EN ANDERE VERHALEN

HET LICHT VAN DE DUISTERNIS
The Light of Darkness
in: ZOMER OP ICARUS

MAALSTROOM II
Maelstrom II (1965)
in: ZOMER OP ICARUS
in: HUMO 1392 (1967)

DE MAN DIE DE OCEAAN ZIFTTE
The Man Who Ploughed the Sea (1957)
in: IN HET WITTE HERT
in: DE WEERBARSTIGE ORCHIDEE

DE MAN DIE DE ZEE OMPLOEGDE
The Man Who Ploughed the Sea (1957)
in: HET MENSELIJK NULPUNT EN ANDERE VERHALEN

DE MENS KWAM EN GING
Transcience (1949)
in: EVEN DIEP ADEMHALEN

DE MENS KWAM... EN GING
Transcience (1949)
in: EVEN DIEP ADEMHALEN (herdruk 1978)

MIJN GROTE LIEFDE
Cosmic Casanova (1958)
in: EVEN DIEP ADEMHALEN

MIJN REIS NAAR DE STERREN
Islands in the Sky (1952) (fragment)
in: GROOT VAKANTIEBOEK

DE MUUR DER DUISTERNIS
The Wall of Darkness (1949)
in: EVEN DIEP ADEMHALEN

DE NEGEN BILJOEN NAMEN VAN GOD
The Nine Billion Names of God (1953)
in: BIJTENDE BELEVENISSEN
in: GALERIJ DER GIGANTEN 2
in: EVEN DIEP ADEMHALEN

NEGEN MILJARD NAMEN VAN GOD
The Nine Billion Names of God (1953)
in: VERHALENBOEK VOOR DE JEUGD

DE NEGEN MILJARD NAMEN VAN GOD
The Nine Billion Names of God (1953)
in: IN EVEN DIEP ADEMHALEN
in: ZOMER OP ICARUS

EEN NIEUWE DAGERAAD
Second Dawn (1951)
in: EEN NIEUWE DAGERAAD EN ANDERE VERHALEN

OCTROOI AANGEVRAAGD
Patent Pending (1954)
in: IN HET WITTE HERT
in: DE WEERBARSTIGE ORCHIDEE

ONTMOETING BIJ DAGERAAD
Encounter at Dawn (Encounter in the Dawn) (1953)
in: EEN NIEUWE DAGERAAD EN ANDERE VERHALEN

ONTMOETING MET MEDUSA
A Meeting with Medusa (1971)
in: NERGENS

OP GROND VAN GEESTELIJKE WREEDHEID
See that Glitter (1956)
in: EVEN DIEP ADEMHALEN

DE PARASIET
The Parasite (1953)
in: ZOMER OP ICARUS

PER EXPRESSE
Special Delivery (1957)
in: EVEN DIEP ADEMHALEN

PUBLICITEITSSTUNT
Publicity Campaign (1956)
in: EVEN DIEP ADEMHALEN

REDDINGSPOGING
Rescue Party (1946)
in: EEN NIEUWE DAGERAAD EN ANDERE VERHALEN

ROBIN HOOD F.R.S.
Robin Hood FRS (1956)
in: EVEN DIEP ADEMHALEN

DE ROEP DER STERREN
The Call of the Stars (1957)
in: EVEN DIEP ADEMHALEN

DE SAMENZWERING
This Earth of Majesty (Royal Prerogative)(1955)
in: EVEN DIEP ADEMHALEN

DE SCHADUWWERELD
in: DE VUURBALLONS

DE SCHILDWACHT
The Sentinel (1954)
in: ZOMER OP ICARUS

DE SCHONE SLAPER
Sleeping Beauty (1957)
in: IN HET WITTE HERT
in: DE WEERBARSTIGE ORCHIDEE

SPANNINGBREKER
Breaking Strain (Thirty Seconds, Thirty Days) (1949)
in: EEN NIEUWE DAGERAAD EN ANDERE VERHALEN

STAATSVEILIGHEID
Security Check (1957)
in: HUMO 1692 (1973)

DE STER
The Star (1955)
in: EVEN DIEP ADEMHALEN
in: SCIENCE FICTION VERHALEN

STILTE A.U.B.
Silence, Please (1958)
in: IN HET WITTE HERT
in: SCIENCE FICTION VERHALEN

STILTE, ALSTUBLIEFT
Silence, Please (1958)
in: DE WEERBARSTIGE ORCHIDEE

TECHNISCHE MANKEMENT
Technical Error (1946)
in: EEN NIEUWE DAGERAAD EN ANDERE VERHALEN

UIT DE ZON
Out of the Sun (1958)
in: EVEN DIEP ADEMHALEN

VALSE START
The Starting Line (1956)
in: EVEN DIEP ADEMHALEN

VAN DE AARDE GESLAGEN
Retreat from Earth (1938)
in: EEN NIEUWE DAGERAAD EN ANDERE VERHALEN

VEILIGHEIDSCONTROLE
Security Check (1957)
in: ZOMER OP ICARUS

VERBANNEN NAAR DE TOEKOMST
Exile of the Eons (1950)
in: KLEINE SCIENCE FICTION OMNIBUS 2

DE VERGETEN VIJAND
The Forgotten Enemy (1949)
in: ZOMER OP ICARUS
in: STERREN STRALEN OVERAL

DE VERRE AARDE
The Songs of Distant Earth (1958)
in: EVEN DIEP ADEMHALEN

VOOR HET PARADIJS
Before Eden (1961)
in: ZOMER OP ICARUS

DE VRIJHEID VAN DE RUIMTE
Freedom of Space (1957)
in: EVEN DIEP ADEMHALEN

EEN WANDELING IN HET DONKER
A Walk in the Dark (1950)
in: ZOMER OP ICARUS

DE WEERBARSTIGE ORCHIDEE
The Reluctant Orchid (1956)
in: IN HET WITTE HERT
in: DE WEERBARSTIGE ORCHIDEE

DE WEG OMHOOG
What Goes Up (1955)
in: IN HET WITTE HERT
in: DE WEERBARSTIGE ORCHIDEE

DE WIND VAN DE ZON
The Wind from the Sun
in: ZOMER OP ICARUS

ZIJ, DIE NA ONS KOMEN
The Next Tenants (1956)
in: IN HET WITTE HERT

ZOMER OP ICARUS
Summertime on Icarus (1960)
in: ZOMER OP ICARUS

ZONNEZEILEN
Sunjammer (The Wind From the Sun) (1964)
in: EEN NIEUWE DAGERAAD EN ANDERE VERHALEN

EEN ZONSVERDUISTERING
Transit of Earth (1971)
in: ZOMER OP ICARUS

Overig

DE GEHEIMZINNIGE WERELD VAN ARTHUR C. CLARKE
door Simon Welfare & John Fairley, met inleiding en commentaar door Arthur C. Clarke
1981, Utrecht: A.W. Bruna, 217pag., ISBN 90-229-5292-4
vert.van: Arthur C. Clarke's Mysterious World, vert.door: Gerard Grasman

Oorspronkelijke bibliografie

1951 - Prelude to Space
1951 - The Sands of Mars
1952 - Islands in the Sky
1953 - Against the Fall of Night
1953 - Childhood's End
1953 - Expedition to Earth
1955 - Earthlight
1956 - Reach for Tomorrow [korte verhalen]
1956 - The City and the Stars
1957 - Tales from the White Hart [korte verhalen]
1957 - The Deep Range
1958 - The Other Side of the Sky
1959 - Across the Sea of Stars [korte verhalen]
1961 - A Fall of Moondust
1962 - From the Ocean, From the Stars
1962 - Tales of Ten Worlds
1963 - Dolphin Island
1963 - Glide Path
1965 - An Arthur C. Clarke Omnibus
1965 - Prelude to Mars [korte verhalen]
1967 - The Nine Billion Names of God [korte verhalen]
1968 - 2001: A Space Odyssey
1968 - An Arthur C. Clarke Second Omnibus [korte verhalen]
1968 - The Lion of Comarre & Against the Fall of Night [korte verhalen]
1972 - Of Time and Stars
1972 - The Wind from the Sun
1973 - Rendezvous with Rama
1975 - Imperial Earth
1978 - Four Great SF Novels
1979 - The Fountains of Paradise
1982 - 2010: Odyssey Two
1983 - The Sentinel [korte verhalen]
1986 - The Songs of Distant Earth
1988 - 2061: Odyssey Three
1988 - A Meeting With Medusa
1988 - Cradle (met Gentry Lee)
1989 - Rama II (met Gentry Lee)
1990 - Beyond the Fall of Night (met Gregory Benford)
1990 - Tales From Planet Earth
1990 - The Ghost from the Grand Banks
1991 - More Than One Universe
1991 - The Garden of Rama (met Gentry Lee)
1993 - Rama Revealed (met Gentry Lee)
1993 - The Hammer of God
1996 - Richter 10 (met Mike McQuay)
1997 - 3001: The Final Odyssey
1999 - The Trigger (met Michael P. Kube-McDowell)
2000 - The Light of Other Days (met Stephen Baxter)
2000 - The Collected Stories of Arthur C. Clarke [korte verhalen]
2004 - Time's Eye (met Stephen Baxter)

 

 

De Boekenplank : voor de liefhebber van het spannende boek
Nieuws  Naslag  TeKoop  Contact  Zoeken
Verantwoording  in English  FAQ