Homepage: Nieuws: De Maand van het Spannende Boek

De Maand van het Spannende Boek 2005

Moord in de Bibliotheek Rotterdam

Speur mee naar de dader in uniek digi-feuilleton: ‘Het Misdaadmuseum’ Het Misdaadmuseum

De maand juni staat voor de Nederlandse bibliotheken en boekhandels in het teken van het spannende boek. Het landelijke thema is dit jaar 'huisje, boompje, moord': geweld in huiselijke kring.

De Bibliotheek Rotterdam heeft dit jaarlijks terugkerende thema aangegrepen voor de ontwikkeling van een digitaal feuilleton: 'Het Misdaadmuseum'. Een gruweldaad in de eigen gelederen is daarbij het startschot voor een speurtocht naar de dader.

Leest u spannende boeken of kijkt u graag naar detectivefilms? Weet u altijd ruim voor het einde wie de moord heeft begaan? Bij dit digi-feuilleton krijgt u de kans uw speurderskwaliteiten in te zetten, en kunt u tegelijk mooie prijzen winnen!

de crimesceneHet Misdaadmuseum (MisMus), dat zich in het diepste geheim in de donkere kelders van de bibliotheek bevindt, is een enorm archief met álle informatie over de misdaden -verzonnen en waar gebeurd- van Nederland. Nadat in het MisMus een lijk is gevonden, blijkt ook nog eens dat de moordenaar het archief van het MisMus als inspiratiebron gebruikt voor een reeks van daden.

Anne Geelof, oud persvoorlichter van de Politie Rotterdam Rijnmond, neemt u mee naar een wereld vol spanning en sensatie. Hij houdt u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen, zodat u dit intrigerende mysterie kunt ontrafelen.

'Het Misdaadmuseum' werd geschreven door Dick van den Heuvel, auteur van series als ‘Russen’ en ‘Missie Warmoesstraat’. Vanaf 30 mei gaat het feuilleton van start in films, krantenartikelen en diverse afleveringen die te vinden zijn op internet, op RTV Rijnmond en in Dagblad de Telegraaf. De films en krantenartikelen zijn, samen met de afleveringen, na publicatie en uitzending ook te zien op www.pincoffs.nl 
  

De Boekenplank : voor de liefhebber van het spannende boek
Nieuws  Naslag  TeKoop  Contact  Zoeken
Verantwoording  in English  FAQ