Homepage: Nieuws: Beldaran's Leestips

 

Beldaran's Leestips

Beldaran geeft op Ezzulia wekelijks een leestip.

- Beldaran [18-09-2015]

De tip voor deze week is het eerste deel van een uit vijf afgeronde delen bestaande serie thrillers: ‘Bloedlijn’; ‘Glashard’; ‘Zielloos’; ‘IJskoud’; en ‘Doodskleed’, met als hoofdkarakter … rechercheur Jessica (Jessy) Haider, een rechercheur die in de traditie van Dexter niet schroomt om het recht soms op extreme wijze in eigen hand te nemen. Deze boeken hebben maar één manco, je hebt ze te snel uit!

‘Bloedlijn’ – Corine Hartman - 2013

Een rechercheur van politie neemt wraak op de psychopaat die haar zoon vermoordde… Rechercheur Jessica (Jessy) Haider beleeft na de dood van haar zoon perioden van intens verdriet en rouw, maar ook van machteloze woede. Nick werd vermoord door een psychopaat die zij jaren eerder achter de tralies liet verdwijnen en de man lijkt sinds zijn ontsnapping nog maar één doel te hebben: haar leven ruďneren. Na een gedwongen verlof mag Jessy bewijzen dat ze haar werk weer aan kan. De zestienjarige dochter van een kwekersgezin lijkt zelfmoord het hebben gepleegd. Al snel blijkt dat het meisje alle reden had om te leven en de rechercheur gelooft niet in zelfmoord. Jessy duikt in het leven van het kwekersgezin, maar heeft een verborgen agenda: ze grijpt de zaak aan om de kwelgeest op te sporen die haar zoon vermoordde. Het is het begin van een kat- en muisspel op leven en dood.

‘Hij wist hoe er werd gedacht: dat kunst die er echt toe doet, staat of valt met ondragelijk lijden. De afvalberg van het leven vormde de goudmijn voor de kunstenaar. Hoe meer lijden, hoe groter de inspiratie. Zweet, tranen, maar het bloed kwam niet voor niets op de eerste plaats. Het was alleen de grootste onzin dat het de kunstenaar zelf zou moeten betreffen.’

Zie ook http://www.corinehartman.nl/ 

 

 

De Boekenplank : voor de liefhebber van het spannende boek
Nieuws  Naslag  TeKoop  Contact  Zoeken
Verantwoording  in English  FAQ