Homepage: Nieuws: Beldaran's Leestips

 

Beldaran's Leestips

Beldaran geeft op Ezzulia wekelijks een leestip.

- Beldaran [14-08-2015]

Dit boek bevat het verhaal van de Seinte Fulia, gravin van Gander, die poogde om het Verbond te redden in een tijd dat het niet te redden leek. Het is een Fantasy debuutroman, zonder noemenswaardige magie, wel met overtuigende karakters en een interessante middeleeuwse setting. Na lezing zit je wel met één brandende vraag, wanneer kan ik het vervolg lezen.

‘Fulia’ – Joost Uitdehaag - 2015

Het Verbond, dat alle Landen samenbindt, is uiteengevallen. Hordes mirrax dwalen door het Orwold om iedereen te doden en alle nederzettingen en burchten te vernietigen. In de uithoeken van de Landen wacht een grote stroom ontheemden gelaten op de ondergang. Ook Annys, de gravin van Gander, vlucht. Zij wordt, samen met haar pasgeboren dochter Fulia, opgenomen in het dorp Sayleche en leidt daar jarenlang een onopvallend bestaan. Fulia weet weinig van de geschiedenis van haar moeder. Dat verandert wanneer ze een Verbondsridder ontmoet. Hij vertelt haar de legende van een vergeten lid van het Verbond, het verborgen Fort Agiana. Nadat Fulia het dorp moet verlaten, begeleidt de ridder haar naar het klooster van Nivantes. Daar wordt langzamerhand duidelijk wat voorafging aan het ineenstorten van de Landen en welke rol haar moeder daarin speelde. Tegen de wil van haar omgeving in begint Fulia aan een gevaarlijke tocht om het Verbond te herstellen.
‘Voorzichtig liet Fulia zich van de helling glijden en stapte met één voet in het zwarte water van het ven. Ze had haar touwlaarzen gisteravond nog dichtgesmeerd met teer en om te testen of ze niet lekten, wachtte ze heel even. Haar tenen bleven droog. Daarna liet ze langzaam haar andere voet zakken. Hetzelfde. Ze klopte de dennennaalden van haar handen en voelde met haar vingers in het lentewater. IJskoud.’

Zie ook http://www.joostuitdehaag.nl/ 

 

 

De Boekenplank : voor de liefhebber van het spannende boek
Nieuws  Naslag  TeKoop  Contact  Zoeken
Verantwoording  in English  FAQ