Homepage: Nieuws: Beldaran's Leestips

 

Beldaran's Leestips

Beldaran geeft op Ezzulia wekelijks een leestip.

- Beldaran [10-04-2015]

De voor deze week gekozen leestip, is het eerste deel van een spannende epische Fantasy serie met heerlijke cliffhangers en overtuigende karakters.

Kaden, de troonopvolger, leeft al jarenlang in een afgelegen bergklooster waar hij de ondoorgrondelijke discipline van de monniken van de God Zonder Gezicht probeert te begrijpen. Als er vervolgens een delegatie arriveert om hem naar huis te begeleiden voor zijn kroning, heeft Kaden net genoeg geleerd om zich te realiseren dat er iets niet pluis is. Ondertussen worstelt zijn zus Adare, politica en minister van Financiën, met de religieuze orde die verantwoordelijk lijkt te zijn voor de moord op haar vader. Het politieke water is echter troebel, en in haar ijver om het recht te doen zegevieren, zit Adare misschien wel achter de verkeerde man aan. Hun broer Valyn heeft al moeite om in leven te blijven. Hij wist dat de training van de Speerwers - een groep dodelijke elitekrijgers - moeilijk zou zijn. Maar na een aantal vreemde ongelukken is hij ervan overtuigd dat de moordenaars van zijn vader het op hem en zijn familie hebben voorzien. Hij moet zo snel mogelijk weg om zijn broer te waarschuwen - maar dan moet hij eerst de laatste dodelijke proeve van de Speerwers overleven.

Het Bloed van de Keizer’ – Brian Staveley – 2015

’Jullie kunnen nooit zijn zoals wij,’ zei hij zachtjes. Hij trok zijn dolk, Toen ze dat zag maakte Faith een verstikt geluidje achter in haar keel en deinsde terug. Tanís vroeg zich af of ze zou vluchten. Een paar probeerden het. Ze kwamen nooit ver. Deze dochter van hem vluchtte echter niet. In plaats daarvan balde ze haar handen tot witte, bevende vuisten en rechtte ze met een zichtbare wilsinspanning haar knieën. Staand kom ze hem recht in de ogen kijken, en hoewel haar haar aan haar betraande wangen kleefde, weende ze niet langer. Heel even, hoe kortstondig ook, was de verminkende angst verdwenen. Ze leek bijna onaangetast, gezond.’

Zie ook https://bstaveley.wordpress.com/ 

 

 

De Boekenplank : voor de liefhebber van het spannende boek
Nieuws  Naslag  TeKoop  Contact  Zoeken
Verantwoording  in English  FAQ