Homepage: Nieuws: Beldaran's Leestips

 

Beldaran's Leestips

Beldaran geeft op Ezzulia en Pure Fantasy wekelijks een leestip.

- Beldaran [20-03-2015]

Deze week koos ik voor het eerste deel, van wat vermoedelijk een tweedelige serie wordt. Deel twee staat gepland voor de komende zomer. Het is een j.v., waar de voorkeur van de auteur voor o.a. 'De Honger Spelen' uit blijkt, maar ze weet er een aantrekkelijk eigen stempel op te zetten. Het is een vlot geschreven, spannend verhaal met een aantal overtuigend neergezette karakters.

‘Water en Vuur’ – Victoria Scott – 2014

De zestienjarige Tella is wanhopig: haar broer is ernstig ziek en de artsen staan met lege handen. Dan ontvangt Tella geheim-zinnige instructies om deel te nemen aan een levensgevaarlijke race door vier ecosystemen: jungle, woestijn, oceaan en bergen. En de prijs? Het geneesmiddel dat haar broer kan redden. Modepopje Tella, niet gewend aan ontberingen, is vast-besloten: ze moet winnen! Alle deelnemers krijgen een ei, dat tijdens de race uitkomt. In elk ei zit een Pandora, een speciaal gemanipuleerd dier, met gaven waarmee het de deelnemer kan helpen. Tellas Pandora lijkt niets bijzonders te kunnen of toch wel? En hoe handig zijn Tellas gevoelens voor de zwijgzame, stoere Guy, die net zo graag wil winnen als zij? Want als het erop aankomt, heeft Tella maar één doel: het leven van haar broer redden en dat van zichzelf.

'Als mijn haar nog erger gaat kroezen, scheer ik mijn hoofd kaal. Of ik steek mijn haar in de fik. Wat het makkelijkst is. Ik staar naar mijn spiegelbeeld in de vijver en ga met mijn handen door deze plaag van mijn bestaan. Even lijk ik mijn kastanjebruine krullen in bedwang te hebben. Maar zodra ik mijn handen laat zakken, springt mijn haar weer alle kanten op. Ik wijs met de ongelakte nagel van mijn vinger naar het water. 'heb de pest aan die kop.'

Zie ook http://www.victoriascottya.com/


  

 

 

De Boekenplank : voor de liefhebber van het spannende boek
Nieuws  Naslag  TeKoop  Contact  Zoeken
Verantwoording  in English  FAQ