Homepage: Nieuws: Beldaran's Leestips

 

Beldaran's Leestips

Beldaran geeft op Ezzulia en Pure Fantasy wekelijks een leestip.

- Beldaran [06-02-2015]

De thriller die ik voor deze week koos, wordt, en dat is voor dit type thrillers al een aantal jaar zo, vergeleken met De Da Vinci Code van Dan Brown, een volgens mij zwaar overschat werk. Het is een knap geschreven en vlot weg te lezen verhaal, met naast de nodige spanning en mysterie ruime aandacht voor de hoofdpersonen.

‘Het Evangelie van Lucifer’ – Tom Egeland - 2011

Archeoloog Bjørn Beltø komt een eeuwenoud manuscript op het spoor, dat hem via religie en mythen, met een tussenstop in Amsterdam, naar de toren van Babel leidt Het manuscript bevat historische informatie die zo sensationeel is dat er letterlijk een moord voor wordt gedaan. Ook Bjørn Beltø is niet veilig. Een mysterieuze duivelssekte aast op het manuscript. Is er nog wel iemand die Beltø kan vertrouwen? Het evangelie leidt hem naar Irak, waar hij de vondst van zijn leven doet. Een ontdekking die weleens een heel ander licht zou kunnen werpen op de wereldgeschiedenis.

‘De mummie grijsde als een gedrocht naar me. De eeuwen hadden de hoofdhuid nar achteren getrokken en het gebit, dat eruitzag als een reeks slagtanden, blootgelegd. Het tandvlees en de neus waren verdroogd. De strakke lippen en de ingevallen oogkassen – ovaalvormig, katachtig, niet echt menselijk – gaven het gezicht een grimmig, beestachtig uiterlijk. ‘Wie was hij’?’ fluisterde ik. ‘Een monnik? Een pelgrim?’ Hij ziet eruit als een vampier.’ Conservator Taras Koroljov sloeg een kruis. ‘Sommige lijken verdrogen op deze manier. Door de natuurlijke balseming blijft er een angstaanjagend monster over.’

Zie ook http://www.tomegeland.com/en/books


  

 

 

De Boekenplank : voor de liefhebber van het spannende boek
Nieuws  Naslag  TeKoop  Contact  Zoeken
Verantwoording  in English  FAQ